Košarka

VIDEO: AEK u dramatičnoj završnici do pobjede, Rudežov Monaco lako do finala

Petar Jenjić • petak, 04.05.2018.
VIDEO: AEK u dramatičnoj završnici do pobjede, Rudežov Monaco lako do finala
Foto: EPA

Odigrani su polufinalni susreti na Final Fouru FIBA Lige prvaka u Ateni. Domaćin AEK nakon neizvjesne završnice stigao je do pobjede protiv Murcije, dok je Monaco odličnim drugim poluvremenom nadigrao Ludwigsburg...

Monaco je odličnom igrom u drugom poluvremenu slomio otpor Ludwigsburga i prošao u finale. Francuska momčad slavila je rezultatom 87:65 i mogla je na miru gledati drugi polufinalni dvoboj.

Francuzi su nešto lošije krenuli u samu utakmicu, a Ludwigsburg je nakon prve četvrtine imao devet poena viška (20:11). Međutim, već do polovice druge dionice dolaze do poravnanja, a na poluvremenu zaostaju samo dva razlike (38:36).

Sve se okrenulo u drugom poluvremenu. Serijom 11:3 Monaco je prešao u vodstvo sredinom treće dionice i kako su minute odmicalo sve više je povećavao prednost. Posljednju četvrtinu dobio je s 26:11.

Monaco je do finala predvodio Elmedin Kikanović s 19 poena i sedam skokova, dok je Chris Evans dodao 17 koševa i osam skokova. Damjan Rudež ostao je bez poena za sedam minuta na parketu (0/2 za tricu) uz jedan skok. Kerron Johnson s 12 poena predvodio je njemačku momčad, Adika Peter-McNeilly dodao je 11 koševa.

Druga utakmica bila je kudikamo napetija. Pred domaćim navijačima i u sjajnoj atmosferi košarkaši AEK-a uspjeli su doći do pobjede protiv Murcije 77:75.

Španjolska momčad nije posustala pred odličnim grčkim navijačima, iako je AEK tijekom druge četvrtine imao i 15 poena viška (37:22). U trećoj dionici Murcia gotovo potpuno stiže zaostatak i uoči posljednjih deset minuta ima samo poen minusa (55:54).

Domaćin je imao nekoliko prilika za riješiti utakmicu, ali se ipak uspio uvući u neizvjesnu završnicu. Grci su imali osam poena viška (76:68) minutu i pol prije kraja, no Murcia poenima Clevina Hannahe dolazi na minimalan zaostatak uoči posljednjih 12 sekundi. Delroy James pogađa prvo slobodno bacanje za AEK, Murcia hvata loptu i pokušava poentirati, ali bez uspjeha.

Manny Harris s 20 poena predvodio je AEK do pobjede, dok je Kevin Punter dodao 16 koševa. Najbolji je kod Murcije bio Vitor Benite s 19 koševa, Clevin Hannah susret je zaključio sa 17 poena i šest asistencija.

FIBA Liga prvaka, polufinale:
Monaco - Ludwigsburg 87:65
AEK - Murcia 77:75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!