Tenis

Ćorić protiv Carrena Buste na startu Madrida, Đokoviću dvoboj s Nishikorijem

Petar Jenjić • subota, 05.05.2018.
Ćorić protiv Carrena Buste na startu Madrida, Đokoviću dvoboj s Nishikorijem

Iako je tek održan ždrijeb za Masters u Madridu, već je sada jasno kako nas očekuju vrlo zanimljivi mečevi. Borna Ćorić dobio je vrlo zahtjevnog protivnika, Španjolca Pabla Carrena Bustu, dok će Novak Đoković odmjeriti snage s Keijom Nishikorijem. Branitelj naslova Rafael Nadal u drugom kolu čeka boljeg iz dvoboja između kvalifikanta i Gaela Monfilsa...

Težak ždrijeb dobio je Borna Ćorić koji će u prvom kolu igrati protiv Španjolca Pabla Carrena Buste. Do sada su međusobno odigrali dva meča. U Aucklandu 2015. godine slavio je španjolski tenisač, dok je Ćorić početkom godine u Dohi pobijedio vrlo neizvjestan meč, s 10:8 u tie-breaku trećeg seta.

Već u prvoj fazi turnira vidjeti zanimljive dvoboje. Novak Đoković u prvom kolu odmjerit će snage Keijom Nishikorijem protiv kojeg ima omjer 11-2. Srpski tenisač, koji je osvojio turnir 2011. i 2016. godine, još se vraća u formu nakon ozlijede, dok će Nishikori tražiti šesti uzastopni plasman barem u četvrtfinale.

S obzirom na to da su obojica u donjem dijelu ždrijeba pobjednik meča mogao bi u trećem kolu ići na Davida Goffina, a u četvrtfinalu na Grigora Dimitrova koji je slobodan u prvom kolu, a u drugom će igrati protiv boljeg iz dvoboja između Miloša Raonića i jednog kvalifikanta. Bugarski tenisač dobio je tri prethodna meča protiv Kanađanina.

Svoju 500. pobjedu u karijeri tražit će Fernando Verdasco koji će igrati protiv Talijana Paola Lorenzija. Još jedan zanimljiv dvoboj prvog kola odigrat će Tomaš Berdych i Richard Gasquet koji je u Monte Carlu prošli mjesec igrao četvrtfinale. Češki tenisač vodi u ukupnom broju pobjeda s 9-7.

U gornjem dijelu ždrijeba branitelj naslova Rafael Nadal u prvom kolu je slobodan, dok će u drugom čekati boljeg iz dvoboja između kvalifikanta i Gaela Monfilsa. Najboljeg tenisača svijeta, u lovu na još jednu titulu na zemljanoj podlozi, mogao bi čekati Dominic Thiem u četvrtfinalu i Juan-Martin Del Potro u polufinalu.

Meč mladih nada mogao bi se odigrati u drugom kolu jer drugi nositelj Alexander Zverev dočekuje boljeg iz dvoboja između kvalifikanta i Stefanosa Tsitsipasa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!