Košarka

VIDEO: Sjajni Cavsi pomeli Raptorse i odjurili u finale Istoka

Branimir Korać • utorak, 08.05.2018.
VIDEO: Sjajni Cavsi pomeli Raptorse i odjurili u finale Istoka
Foto: EPA

Cleveland Cavaliersi dovršili su posao protiv Raptorsa u četiri utakmice, pomeli ih i prošli u finale Istoka. Sjajan nastup Cavsa u četvrtoj utakmici osigurao im je uvjerljivu pobjedu i produženi odmor uoči finala. Raptorsi su prva momčad koja je završila kao prvoplasirana u konferenciji, a pometena je prije finala konferencije...

Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 128:93 (4-0)

Toronto Raptorsi ispali su onog trenutka kada su Cavsi dobili i drugu utakmicu u Torontu. Bilo je teško za očekivati da će Raptorsi dva puta dobiti Cavse u Clevelandu i tako je i bilo. Poslije trećeg poraza Raptorsi su potpuno pali i u četvrtoj utakmici doživjeli pravu katastrofu.

Trebalo je Cavsima malo vremena u četvrtoj utakmici za stvaranje razlike, a sa svakim povećanjem prednosti moral Raptorsa nepovratno je padao i bilo je samo pitanje s kolikom razlikom će Cleveland slaviti.

Clevelandu je očajnički trebala pobjeda u četiri utakmice kako bi James i društvo dobili na vremenu i više odmora uoči finala Istoka. U prvoj rundi doigravanja Cleveland je imao vrlo tešku seriju protiv Paceresa, previše energije izgubljeno je, bilo je premalo vremena za odmor i oporavak stoga ovih 4-0 Cavsima puno znače.

Raptorsi su podbacili u polufinalnoj seriji, a nepovratno ih je "uništio" onaj "nemogući" koš LeBrona Jamesa sa sirenom u trećoj utakmici. Lica Raptorsa tada su govorila sve i nakon toga povratka više nije bilo.

U četvrtoj utakmici sve je prelomljeno u završnici prvog poluvremena kada su Cavsi napravili seriju 12:0 i na odmor odnijeli 16 koševa prednosti. U nastavku susreta razlika je nepovratno rasla, Raptorsi su se sa svakom minutom sve više ukopavali i Tyronn Lue mogao je pružiti glavnim igračima koju minutu odmora više.

Priliku je na kraju dobio i Ante Žižić koji je odradio tri minute i ostao bez poena uz tri promašaja i jedan skok, svi igrači na kraju su dobili priliku osim Rodneyja Hooda koji planirano nije nastupio.

James je susret završio s 29 poena, osam skokova i 11 asistencija, Kevin Love dodao je 23 poena i šest skokova. Kod Raptorsa Jonas Valančiunas ubacio je 18 poena uz pet skokova, a po 13 poena dodali su CJ Miles i DeMar DeRozan. Kyle Lowry podijelio je deset asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!