Košarka

VIDEO: Nema metle! Sjajni Šarić učinkom karijere u doigravanju vodio Sixerse do pobjede protiv Celticsa

Dario Dodić • utorak, 08.05.2018.
VIDEO: Nema metle! Sjajni Šarić učinkom karijere u doigravanju vodio Sixerse do pobjede protiv Celticsa
Foto: EPA

Philadelphia 76ersi izbjegli su metlu protiv Boston Celticsa u polufinalu Istoka. Na krilima prvog strijelca utakmice, Darija Šarića, i sjajnog T.J.-a McConnella Sixersi su nadigrali Celticse i produžili seriju...

Nema metle! Philadelphia 76ersi napokon su "kliknuli" na pravi način i izborili pobjedu protiv Boston Celticsa, pobjedu koja ih drži na životu u polufinalu Istoka, iako je povijest i dalje protiv njih. Nitko se nikad nije vratio iz zaostatka od 0-3, 129 puta prošla je dalje momčad koja je stigla do velike prednosti, ali nastave li Sixersi igrati kao noćas, nisu bez šansi.

Toliko potrebnu energiju Sixersi su dobili od igrača od kojih se to i inače očekuje, Darija Šarića i T.J.-a McConnella. Puno se prigovaralo treneru momčadi iz Philadelphije, Brettu Brownu, zbog krivih poteza u prve tri utakmice, no danas je strateg Sixersa pogodio - u početnu je petorku stavio McConnella, prvi put u playoff karijeri startao je McConnell i ostvario svoj najbolji NBA učinak ikad.

Upravo su Šarić i McConnell na obje strane parketa donijeli prevagu Sixersima. Iako je s vrlo lošim šuterskim učinkom ušao u susret Šiši se brzo probudio, odrekao se trice i dobrim ulazima pokrenuo momčad. Pridodao se McConnell, za kojeg nijedna lopta nije izgubljena, podigao je i publiku na noge, bilo je to više nego dovoljno protiv Celticsa.

Imali su domaći i 18 koševa prednosti u posljednjoj četvrtini, bilo je to nešto na što nisu naviknuli u ovoj seriji. Ovog puta prednost nisu prokockali, razlika je bila prevelika za povratak Celticsa, susret je završio 103:92.

Brown nakon susreta nije propustio pohvaliti dvojac koji je njegovu momčad odveo do pobjede: Takav tip ljudi, koji brinu za svoje suigrače, koji su ponosni što igraju za Philadelphia 76erse, takvi igrači su neprocjenjivi, rekao je Brown te dodao da je atmosfera u njegovoj svlačionici odlična.

Šarić je na parketu proveo čak 39 minuta, s 25 poena bio je prvi strijelac susreta, ostvario je najbolji učinak karijere u NBA doigravanju. Šutirao je 6/6 s linije slobodnih bacanja, 8/14 za dva poena i 1/3 za tri poena. Dodao je osam skokova, od čega četiri u napadu, četiri asistencije, ukradenu loptu i blokadu, bez ijedne izgubljene lopte.

McConnell je utakmicu života okrunio s 19 koševa, sedam skokova i pet asistencija. Sjajan je bio i Ben Simmons s 19 koševa, 13 skokova i pet asistencija, double-double je upisao i Joel Embiid (15 koševa, 13 skokova).

Najbolji je kod Celticsa bio Jayson Tatum s 20 koševa, 17 je poena dodao Marcus Morris.

Peta utakmica igra se u Bostonu u noći sa srijede na četvrtak, 76ersi moraju slaviti žele li ostati u doigravanju.

NBA doigravanje, polufinale Istoka:
Philadelphia 76ers - Boston Celtics 103:92 (1-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!