Tenis

Donna Vekić propustila veliku priliku, Garbine Muguruza ide u osminu finala

Branimir Korać • srijeda, 09.05.2018.
Donna Vekić propustila veliku priliku, Garbine Muguruza ide u osminu finala
Foto: EPA

Donna Vekić nije uspjela kreirati iznenađenje i izbaciti treću igračicu svijeta Garbine Muguruzu. Španjolka je preokretom došla do pobjede i izborila treće kolo Madrida...

Donna Vekić propustila je veliku priliku za drugu pobjedu u karijeri protiv Garbine Muguruze. U drugom kolu turnira u Madridu imala je set i break prednosti, igrala jako dobro, a onda je dopustila povratak Španjolki koja ju je pomela u trećem setu.

Pad je krenuo od trenutka kada joj je Španjolka poklonila break, Donna je odmah nakon toga izgubila servis i Muguruza je tu proigrala te okrenula meč na svoju stranu. Ništa nije govorilo da bi se to moglo dogoditi, ali jednostavno se dogodilo.

Prvi set potpuno je otišao na stranu Vekić koja ga je odlično odradila, dominirala setom i zasluženo ga uzela sa 6:2. Muguruza nije imala nikakva rješenja, puno toga je promašivala, udarci su joj bili predugački i Vekić je stvorila prednost.

Embed from Getty Images

Prvih pet gemova drugog seta nisu donijela nikakvu promjenu. Donna je nastavila s vrlo dobrom igrom, povela je s 3:2 uz break i nakon toga pala. Muguruza je vrlo brzo vratila izgubljeni servis, a kod 5:4 napravila je novi break i uzela drugi set.

Nakon toga priča se potpuno promijenila, Španjolka je zaigrala bolje i u trećem setu nakon dva maratonska gema došla je do dva breaka te rutinski dovršila posao sa 6:1 u tom razdoblju.

Vekić ima za čim žaliti, imala je prednost i bolju igru, no Muguruza se ovaj put izvukla i izborila prolaz u treće kolo turnira u Madridu.

Madrid, drugo kolo:
Garbine Muguruza (Španjolska, 3) - Donna Vekić (Hrvatska) 2:6, 6:4, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!