Nogomet

Vela: "Prepustio bih svoje mjesto na Svjetskom prvenstvu Rafi Marquezu"

Branimir Korać • petak, 11.05.2018.
Vela: "Prepustio bih svoje mjesto na Svjetskom prvenstvu Rafi Marquezu"
Foto: EPA

Carlos Vela nada se kako će na Svjetskom prvenstvu biti mjesta za Rafu Marqueza. Iskusni branič nije siguran putnik, no Vela se nada njegovom odlasku...

Rafa Marquez nije nastupao u dresu meksičke reprezentacije od Kupa konfederacija prošle godine zbog poznatih optužbi američkog pravosuđa, no one su sada prošlost i Marquez ponovno ima slobodu kretanja.

Iako mu je 39 godina, Carlos Vela smatra kako treba imati mjesta u reprezentaciji i da je potrebno, čak bi i svoje mjesto prepusti Marquezu.

"Ne postoje riječi kojima bih mogao opisati koliko on znači svim meksičkim igračima, oduvijek je bio primjer. Ako treba nosili bi ga na Svjetsko prvenstvo, nikakav problem. Da se moram odreći puta na SP u njegovu korist, učinio bih to. Mislim da apsolutno zaslužuje završiti karijeru na takav način. Nije na meni da odlučujem tko će ići na Svjetsko prvenstvo, ali siguran sam da bi svi igrači bili sretni da je među putnicima. Njegovo iskustvo i utjecaj su neprocjenjivi", tvrdi Vela.

Marquez je član udarne postave meksičkog Atlasa iz Guadalajare, a već je najavio kako nakon Prvenstva završava karijeru. I dok je njegovo mjesto među putnicima na SP upitno, Velino ne bi trebalo biti.

"Nije stvar u tome vidim li sebe na Svjetskom prvenstvu ili ne, jednostavno radim da bih bio tamo. Nije u mojim rukama. Ja naporno radim, dobro treniram, vodim brigu o sebi, pružam sve od sebe u svakoj utakmici i nadam se da će to biti dovoljno. Bilo bi lijepo iskustvo ići na Svjetsko prvenstvo s ostatkom momčadi, želimo tamo nešto veliko napraviti i nadam se da ćemo uspjeti."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!