Košarka

Mavrin Lietkabelis krenuo pobjedom, Žalgiris lakoćom svladao Nevežis

Petar Jenjić • subota, 12.05.2018.
Mavrin Lietkabelis krenuo pobjedom, Žalgiris lakoćom svladao Nevežis
Foto: FaH

Košaraši Žalgirisa i Lietkabelisa nisu imali prevelikih problema na otvaranju doigravanja za prvaka Litve, upisavši pobjede protiv Nevežisa odnosno Šiauliaija...

Krenulo je i doigravanje za litavskog prvaka, a u današnjim dvama utakmicama nije bilo prevelike drame. Do pobjeda su stigli Lietkabelis i Žalgiris.

Lietkabelis je na domaćem parketu svladao Šiauliai rezultatom 103:86. Već nakon prve četvrtine domaćin je imao 12 koševa viška (30:18) koje je uspio podebljati do kraja poluvremena (57:41). Do kraja utakmice gostujuća momčad uspjela je tek ublažiti poraz.

Domaćina je do pobjede predvodio Kšištof Lavrinovič s 18 poena, dok su 17 koševa dodali Lorenzo Williams (sedam asistencija) i Žanis Peiners (sedam skokova). Dominik Mavra za 14 i pol minuta dodao je šest poena (3/6 za dva, 0/1 za tricu), četiri skoka i tri asistencije. Najbolji je kod gostiju bio Laurynas Birutis s 22 poena.

Do prve pobjede u doigravanju stigao je i Žalgiris koji je u Kaunasu svladao Nevežis s visokih 95:70. Domaćin je susret prelomio jako dobro odigranom trećom četvrtinom koju je dobio s 21:9, a do kraja bez većih problema održavao razliku.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Antanas Kavaliauskas s 19 poena, dok je Brandon Davies dodao 16 koševa. Nevežis je predvodio Lester Medford Jr. s 19 poena.

Litavska liga, četvrtfinale:
Lietkabelis - Šiauliai 103:86 (1-0)
Žalgiris - Nevežis 95:70 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!