Nogomet

Renard odabrao 23 igrača za Svjetsko prvenstvo, Boufal niti među rezervama

Mihaela Bradovski • petak, 18.05.2018.
Renard odabrao 23 igrača za Svjetsko prvenstvo, Boufal niti među rezervama
Foto: EPA

Marokanski izbornik Herve Renard objavio je popis od 23 igrača koji bi trebali putovati na Svjetsko prvenstvo te tri rezerve u slučaju problema s ozljedama...

Izbornik Maroka Herve Renard nije posebno iznenadio popisom igrača koje planira voditi na Svjetsko prvenstvo uz Rusiju. Od značajnijih imena nema Sofianea Boufala koji je nakon sukoba s Markom Hughesom duže vrijeme bez nastupa i nije se niti očekivalo da će ga Renard pozvati.

Ostali glavni aduti su na popisu, a uz glavni popis Renard je priopćio imena trojice igrača u statusu rezerve i to Oualida El Hajjama, Noussaira Mazraouija i Youssefa En Nesyrija.

Maroko je ovih dana potpuno u znaku nogometa, osim što se reprezentacija vraća na veliku scenu i prvi put će nastupiti na Svjetskom prvenstvu nakon 1998. godine, Maroko je ujedno i jedan od kandidata za organizaciju Svjetskog prvenstva 2026. godine.

Tijekom priprema za Svjetsko prvenstvo Marokanci će odigrati tri utakmice i to 31. svibnja protiv Ukrajine, 4. lipnja protiv Slovačke te 9. lipnja protiv Estonije.

Na popisu se nalaze:

Vratari: Mounir El Kajoui (Numancia), Yassine Bounou (Girona), Ahmad Reda Tagnaouti (Ittihad Tanger);

Obrana: Mehdi Benatia (Juventus), Romain Saiss (Wolverhampton Wanderers), Manuel Da Costa (Basaksehir), Badr Benoun (Raja Casablanca), Nabil Dirar (Fenerbahče), Achraf Hakimi (Real Madrid), Hamza Mendyl (Lille);

Vezni red: M'bark Boussoufa (Al Jazira), Karim El Ahmadi (Feyenoord), Youssef Ait Bennasser (Caen), Sofyan Amrabat (Feyenoord), Younes Belhanda (Galatasaray), Faycal Fajr (Getafe), Amine Harit (Schalke);

Napad: Khalid Boutaib (Malatyaspor), Aziz Bouhaddouz (St. Pauli), Ayoub El Kaabi (Renaissance Berkane), Nordin Amrabat (Leganes), Mehdi Carcela (Standard de Liege), Hakim Ziyech (Ajax).

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!