Košarka

VIDEO: Real se pridružio Fenerbahčeu u finalu, Madriđani bolji od CSKA

Petar Jenjić • petak, 18.05.2018.
VIDEO: Real se pridružio Fenerbahčeu u finalu, Madriđani bolji od CSKA
Foto: EPA

Košarkaši Reala drugi su finalisti Eurolige i za naslov pobjednika borit će se protiv Fenerbahčea. U drugom polufinalu svladali su najbolju momčad regularnog dijela sezone moskovski CSKA i stigli do pobjede rezultatom 92:83...

Real Madrid i Fenerbahče borit će se za naslov prvaka Europe u Beogradu. U drugom polufinalu španjolska momčad odigrala je vrlo dobru utakmicu i svladala moskovski CSKA rezultatom 92:83. U utakmici za treće mjesto ruska momčad igrat će protiv Žalgirisa.

Sve osim prve četvrtine pripalo je Realu koji je bio apsolutno bolja momčad. Nadoknadio je deset koševa minusa nakon prvih deset minuta igre i do kraja utakmice, na svako primicanje protivnika, uzvratio s nekoliko uzastopnih ubačaja, ne dopuštajući preokret.

Sjajno je CSKA odigrao prvu četvrtinu i na krilima gotovo nepogrešivog Coryja Higginsa imala deset koševa viška (30:20). Ali znao je Real kako uzvratiti i odmah na otvaranju druge četvrtine sustigao je sve što je ruska momčad gradila tijekom prvih deset minuta.

Čak pet trica ubacila je španjolska momčad prve dvije i pol minute druge četvrtine za veliku seriju 17:4 i dolazak na tri koša viška (37:34). Nekoliko sljedećih minuta obje su se momčadi mučile u napadu, a na koncu prvog poluvremena španjolska momčad bila je u minimalnom vodstvu (47:46).

U 23. minuti Will Clyburn zabio je za četiri koša viška CSKA (51:47), ali uslijedila je serija 13:0 Reala koju je tricom zaključio Luka Dončić (60:51).

Ponadao se CSKA novom preokretu kada je posljednju četvrtinu otvorio s nekoliko uzastopnih ubačaja i stigao na minus tri (64:61), ali u nešto manje od minute Real koristi izgubljene protivničke lopte, uzvraća serijom 9:0 i vraća se na dvoznamenkastu prednost.

Slična situacija ponovila se i nekoliko minuta kasnije, ruska momčad spustila se na jedan posjed zaostatka, ali sljedećih nekoliko napada odigrava vrlo slabo, Real to koristi na najbolji mogući način i dolazi do pobjede.

Španjolsku momčad do finala su s po 16 poena predvodili Sergio Llull (pet asistencija) i Luka Dončić (sedam skokova). Najbolji je kod CSKA bio Nando De Colo s 20 poena, po 16 koševa dodali su Kyle Hines (devet skokova) i Will Clyburn (sedam skokova).

Euroliga, polufinale:
CSKA - Real Madrid 83:92

Euroliga, nokaut faza

polufinale

Fenerbahçe76:67Žalgiris
CSKA Moskva83:92Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!