Košarka

VIDEO: Fenerbahče prvi finalist Eurolige, izgubljene lopte pokopale Žalgiris

Branimir Korać • petak, 18.05.2018.
VIDEO: Fenerbahče prvi finalist Eurolige, izgubljene lopte pokopale Žalgiris
Foto: EPA

Fenerbahče je ušao u finale Eurolige i došao na korak do obrane naslova prvaka Europe. U zanimljivom polufinalnom dvoboju u beogradskoj Areni slavio je protiv Žalgirisa...

Žalgiris u svom prvom nastupu na završnom turniru Eurolige od 1999. godine nije uspio dovršiti iznenađenje i ući u finale. Nakon što je u četvrtfinalu šokirao Olympiakos, u polufinalu je igrao protiv branitelja naslova Fenerbahčea kojeg vodi majstor za titule Željko Obradović, a na kraju je Fener bio uspješniji 76:67.

Izgubljene lopte na kraju su bile kobne za Litavce, nije ih služio niti vanjski šut i još su se dobro i držali ako se uzmu u obzir ta dva faktora koja su bila na strani Turaka u velikoj mjeri.

Od samog početka susreta i vodstva 7:1 Fenerbahče je bio u vodstvu. Žalgiris se pokušavao u potpunosti vratiti u egal, ali Turci su rutinski održavali prednost.

Embed from Getty Images

U završnici treće četvrtine Žalgiris se dva puta približio na samo dva poena zaostatka ubačajima Pangosa i Whitea, no Ali Muhammed odmah je odgovarao.

Serijom 8:0 na startu posljednje dionice Fener se odvojio na dvoznamenkastu prednost i do kraja susreta Žalgiris nije uspio doći dovoljno blizu da bi ugrozio prednost Turaka.

"Imali smo puno izgubljenih lopti (20), mogli smo to izbjeći, ali treba priznati kako su oni igrali sjajno u obrani. Tako se pobjeđuje u ovakvim utakmicama, u susretu za treće mjesto igrat ćemo za naše navijače koji su doputovali do Beograda. Želimo barem to treće mjesto", ističe Axel Toupane.

U pobjedničkom sastavu Ali Muhammed ubacio je 19 poena, a Luigi Datome ubacio je 16 poena. Kod Žalgirisa Kevin Pangos završio je sa 16 poena i pet skokova, a Brandon Davies s 12 poena i 11 skokova.

Euroliga, nokaut faza

polufinale

Fenerbahçe76:67Žalgiris
CSKA Moskva83:92Real Madrid

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!