Tenis

Elina Svitolina prva finalistica turnira u Rimu

Mihaela Bradovski • subota, 19.05.2018.
Elina Svitolina prva finalistica turnira u Rimu
Foto: EPA

Ukrajinka Elina Svitolina prva je izborila ulazak u finale WTA turnira u Rimu. Svitolina je u polufinalu bila bolja od Estonke Anett Kontaveit...

Četvrta igračica svijeta Elina Svitolina borit će se za titulu pobjednice turnira u Rimu. U polufinalu igrala je protiv Anett Kontaveit koju je svladala sa 6:4, 6:3.

Svitolina je braniteljica naslova u Rimu, prošle godine u finalu je svladala Simonu Halep u tri seta, a postoji mogućnost da će joj Halep biti protivnica i u finalu s obzirom da u drugom polufinalu igra protiv Marije Šarapove.

Svitolina je trenutno četvrta igračica svijeta, ali da bi zadržala tu poziciju, morat će slaviti i u finalu. Ako ne uspije upisati i tu pobjedu, past će na šestu poziciju, a preskočit će ju Karolina Pliškova i Jelena Ostapenko.

Kontaveit je samim ulaskom u polufinale došla do rankinga karijere i od ponedjeljka bit će 25. igračica svijeta.

Embed from Getty Images

U polufinalu nije imala previše šanse. Svitolina je slavila za sat i 15 minuta uz samo jedan izgubljeni servis u cijelom meču i to nakon što je već bila u prednosti.

Ukrajinka traži svoju 12. titulu u karijeri i pokušat će nastaviti sjajan niz koji ima u finalima. Samo dva puta nije slavila i to još 2016. godine.

Ove sezone osvojila je već dvije titule i to u Brisbaneu pobjedom protiv Aliaksandre Sasnovič te u Dubaiju gdje je svladala Dariju Kasatkinu.

Rim, polufinale:
Elina Svitolina (Ukrajina, 4) - Anett Kontaveit (Estonija) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!