Košarka

VIDEO: Cavaliersi pregazili Celticse i smanjili zaostatak u finalu Istoka

Petar Jenjić • nedjelja, 20.05.2018.
VIDEO: Cavaliersi pregazili Celticse i smanjili zaostatak u finalu Istoka
Foto: EPA

Cleveland Cavaliersi uspjeli su obraniti domaći teren u trećoj utakmici finala Istočne konferencije. U prilično jednosmjernoj utakmici potpuno su razbili Boston Celticse rezultatom 116:86 i tako smanjili zaostatak u seriji na 2-1...

Cleveland je iskoristio pauzu od tri dana na pravi način i uspio se oporaviti od dva uzastopna poraza u TD Gardenu. Boston Celticsi nisu imali šanse u trećoj utakmici, a prvoj u gostima, Cavaliersi su ih pregazili rezultatom 116:86 i tako smanjili zaostatak u seriji na 2-1.

Već nakon odlične prve četvrtine domaćin je imao 15 koševa viška (32:17), dok je sjajno prvo poluvrijeme zaključio s okruglih 20 razlike. Stajalo je tada na semaforu 61:41, a do kraja utakmice Cavaliersi su bez većih problema sačuvali vodstvo i tako nanijeli Bostonu čak peti poraz u doigravanju na gostovanjima ove sezone.

Za razliku od prve dvije utakmice vanjski šut jako je dobro služio Cavalierse. Ubacio je domaćin 17 trica iz 34 pokušaja, od čega je Kyle Korver ubacio četiri. Ukupno šest igrača zabilježilo je dvoznamenkaste brojke i momčad je konačno u seriji izgledala dobro posložena.

"Čak i kada bi napadi pošli u krivu pokrivali bi jedni druge, radili dodatna dodavanja, dodatne driblinge. Letjeli smo terenom i dogodilo se to da sam i ja bio među onima koji su to radili", kazao je LeBron James koji je susretu zaključio s 27 poena i 12 asistencija te mu nedostaje samo šest ubačaja iz igre za prestizanje Kareema Abdul-Jabbara, za najviše u doigravanjima.

Važan detalj bili su i problemi s prekršajima Jaylena Browna koji je susret zaključio sa samo deset poena, nakon što je u prve dvije utakmice u prosjeku ubacivao 23 koša. Jayson Tatum postigao je 18 koševa, a Terry Rozier dodao je 13 poena.

"Bolja momčad je pobijedila. Izašli su agresivno, skakali na svaku loptu i nisu posustali. Večeras ih je bilo svugdje po terenu, igrali su prebrzo i radili ono što smo mi željeli", kazao je nakon utakmice Rozier.

Uz Jamesa nepogrešiv je bio Kyle Korver s 14 koševa (5/5 iz igre), dok su po 13 poena dodali Kevin Love (14 skokova) i George Hill. Ante Žižić odigrao je posljednjih pet minuta i za to vrijeme ubacio dva poena (0/2 za dva, slobodna bacanja 2/2) te skupio četiri skoka.

U noći s ponedjeljka na utorak Cavaliersi će tražiti novu domaću pobjedu, a ukupno sedmu uzastopnu. Uz to pokušat će srušiti omjer Bostona od 37-0 kada povede s 2-0 u seriji.

NBA doigravanje, finale Istoka:
Cleveland Cavaliers - Boston Celtics 116:86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!