Tenis

Rafael Nadal nakon pet godina do naslova na Mastersu u Rimu

Petar Jenjić • nedjelja, 20.05.2018.
Rafael Nadal nakon pet godina do naslova na Mastersu u Rimu
Foto: EPA

Rafael Nadal pobjednik je Mastersa u Rimu po osmi puta u karijeri. Najbolji španjolski tenisač svladao je branitelja naslova Alexandera Zvereva u tri seta i tako se nakon samo tjedan dana vratio na prvo mjesto ATP ljestvice...

Nakon dugačkih pet godina Rafael Nadal ponovno je osvojio naslov na Mastersu u Rimu, osmi u glavnom gradu Italije, a ukupno 78. u karijeri čime je samostalno izbio na četvrto mjesto s najviše titule u Open eri. Ovom pobjedom Nadal se nakon samo tjedan dana vraća na prvo mjesto na ATP ljestvici.

U finalu je španjolski tenisač bio bolji od drugog nositelja Alexandera Zvereva koji tako nije uspio obraniti naslov od prošle sezone i ujedno doći do prve pobjede protiv Nadala. Bio je ovo njihov peti međusobno dvoboj i peta pobjeda prvog igrača svijeta.

Nadalu je do pobjede trebalo nešto više od dva sata igre uz 55 minuta stanke zbog kiše koja je pomogla španjolskom tenisaču za preokret u trećem setu. U konačnici je slavio sa 6:1, 1:6, 6:3.

Njemački tenisač u meč je krenuo s osvojenim breakom, ali do kraja seta nije uzeo nijedan gem. Nadal je tri puta oduzeo servis protivniku i lakoćom stigao do vodstva.

Međutim, na isti način uzvraća Zverev u drugom setu gdje je poveo s 5:0 i set zaključio bez prevelikih problema. Pritom je izgubio tek šest poena na servisu.

Odlučujući set bolje je otvorio talentirani Nijemac koji je stigao do breaka, no pri vodstvu 3:2 počela je kiša i odgodila nastavak meča za nešto manje od sat vremena. Momentum je zatim prešao na stranu Nadala koji do kraja meča nije izgubio nijedan gem.

Masters Rim, finale:
Rafael Nadal - Alexander Zverev 6:1, 1:6, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!