Rukomet

Füchse drugi put u povijesti osvojio EHF kup, St. Raphael i dalje čeka na prvi trofej

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.05.2018.
Füchse drugi put u povijesti osvojio EHF kup, St. Raphael i dalje čeka na prvi trofej
Foto: FaH

Rukometaši Füchsea iz Berlina pobjednici su EHF kupa nakon što su u finalu svladali francuski St. Raphael. Francuzi i dalje čekaju na svoj prvi veliki trofej u povijesti...

Magdeburg je bio domaćin finalnog turnira EHF kupa, a nakon što domaćin nije uspio ući u finale, preostali njemački adut bio je Füchse iz Berlina. U završnom dvoboju igrao je protiv St. Raphaela i slavio s 28:25.

Berlinska momčad tako je stigla do drugog trofeja pobjednika EHF kupa u povijesti. 2015. godine u finalu u Berlinu je slavila protiv HSV-a s 30:27.

Ovosezonski finalni dvoboj bio je dosta sličan tom susretu, samo protivnik je bio St. Raphael koji i dalje čeka na prvi trofej u povijesti. Francuski klub prošle godine prvi put je došao do Final Foura, a ove godine napravio je još jedan korak te stigao do finala.

Embed from Getty Images

Finalni dvoboj potpuno je pripao Füchseu koji je mogao i lakše do pobjede. Početkom drugog poluvremena imao je šest golova prednosti, vodio 19:13, a u završnici susreta Francuzi su se uspjeli privući na 26:25. Ipak Füchse golovima Zachrissona i Druxa rješava pitanje pobjednika.

U pobjedničkom sastavu Mattias Zachrisson postigao je devet golova dok su po šest dodali Paul Drux i Hans Lindberg. Drago Vuković dodao je jedan pogodak dok su Jakov Gojun i Stipe Mandalinić ostali bez gola.

Kod St. Raphaela Raphael Caucheteux zabio je osam pogodaka.

U susretu za treće mjesto Magdeburg je razbio Göppingen s 35:25 uz deset golova Mattiasa Muschea te jedan Željka Muse.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!