Nogomet

Bonfere: "Argentina nije problem, fokus mora biti na Islandu i Hrvatskoj"

Sportnet • ponedjeljak, 21.05.2018.
Bonfere: "Argentina nije problem, fokus mora biti na Islandu i Hrvatskoj"
Foto: EPA

Bivši izbornik Nigerije i umirovljeni nizozemski trener, Jo Bonfere, istaknuo je kako Nigerija mora pobijediti Island i Hrvatsku ako želi proći dalje...

PIŠE: Jan Šneler

Sjajna je bila nigerijska generacija 90-ih godina. Momčad koja je imala u sastavu Jay Jay Okochu, Victora Ikpebu, Nwankwoa Kanua i druge, došla je do zlata na Olimpijskim igrama u Atlanti. Izbornik te vrste bio je upravo Jo Bonfere. Nizozemski trener vodio je Nigeriju i nekoliko godina kasnije kada su 2000. godine izgubili u finalu Afričkog kupa nacija od Kameruna. Iskusan kakav je, otkrio je za nigerijske medije, kako gleda na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

"Argentina nije problem, fokus mora biti na Islandu i Hrvatskoj. Ako pobijedite Argentinu, a ne slavite protiv Hrvatske ili Islanda, u problemu ste. Morate pobijediti Hrvatsku i Island, osvojiti šest bodova i sigurno ste prošli dalje. To bi trebao biti plan. Pobijediti u prva dva kola i mirno čekati rasplet u posljednjoj utakmici protiv Argentine", rekao je Bonfere za SCORENigeria.

Prvu utakmicu Svjetskog prvenstva, Nigerija će igrati protiv Hrvatske. To će možda biti i najvažnija utakmica afričkog sastava jer je poznato kako momčadi s tog kontinenta, odmakom turnira padaju u formi. Bonfere ističe kako sastav Nigerije izgleda odlično te vjeruje kako momčad ima velike šanse napraviti dobar rezultat u Rusiji.

"Dobar je sastav, odlični su to igrači. Nigerija ima jako dobre igrače i izbornik je napravio odličan posao u selekciji. Puno je talenata u Nigeriji i igraju jako dobro u Europi. S dobrom taktikom i pravim pristupom, zašto ne bi Nigerija polučila dobar rezultat na Svjetskom prvenstvu?", retorički je upitao bivši izbornik Nigerije uz vjeru kako će afrička momčad proći grupnu fazu.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!