Tenis

Ivo Karlović pao u tie-breakovima u prvom kolu u Ženevi

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.05.2018.
Ivo Karlović pao u tie-breakovima u prvom kolu u Ženevi
Foto: EPA

Ivo Karlović zaustavljen je već na startu turnira u Ženevi. Nijemac Peter Gojowczyk svladao ga je nakon dva sata borbe u tri seta...

49. igrač svijeta Peter Gojowczyk svladao je Ivu Karlovića u prvom kolu turnira u Ženevi sa 7:6, 4:6, 7:6.

U zanimljivom dvoboju Gojowczyk je oba seta dobio u tie-breaku, a do pobjede je došao iako nije niti jednom oduzeo servis Karloviću. S druge strane hrvatski tenisač imao je jedini break u meču, on mu je donio i prvi set, ali nije bilo dovoljno za pobjedu.

Zanimljivo, i u Newportu prošle godine susreli su se njih dvojica, a Gojowczyk je odnio pobjedu iako nije ostvario nijedan break u meču. I tamo je slavio u tri seta.

Ovdje je prvi set dobio u tie-breaku sa 7:4 nakon što je Karlović izgubio poen na svom servisu odmah na otvaranju tie-breaka nakon čega su obojica dobili sve preostale poene na početnom udarcu.

U drugom setu prva break prilika u cijelom meču ukazala se Karloviću kod 4:4, došao je do 15:40 i realizirao drugu break loptu što mu je donijelo i set.

Odluka je pala u trećem setu gdje je na kraju Karlović počeo posustajati. Prvo je kod 6:5 dozvolio Gojowczyku jedinu break loptu, spasio ju je, ali u tie-breaku je bio bolji s čak 7:1 i prošao u drugo kolo.

Tamo će igrati protiv četvrtog nositelja Davida Ferrera kojem će to biti prvi meč još od Davis Cup dvoboja protiv Njemačke.

Ženeva, prvo kolo:
Peter Gojowczyk (Njemačka) - Ivo Karlović (Hrvatska) 7:6(4), 4:6, 7:6(1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!