Nogomet

Ijeh: "Nadam se da izbornik već razmišlja kako ukrotiti Hrvatsku"

Sportnet • utorak, 22.05.2018.
Ijeh: "Nadam se da izbornik već razmišlja kako ukrotiti Hrvatsku"
Foto: EPA

Bivši nigerijski internacionalac, Peter Ijeh, istaknuo je u razgovoru za New Telegraph, kako će utakmica protiv Hrvatske biti ključna za nigerijsku momčad...

PIŠE: Jan Šneler

Na turnirskim natjecanjima, uvodne utakmice grupne faze vrlo često su ključne. Iako nije rijedak slučaj da momčad koja kiksa na početku, kasnije osvoji naslov, dobar početak ipak je jamac dobrog nastavka natjecanja. Svjestan je toga i Peter Ijeh, bivši nogometaš koji je jednom nastupio za nigerijsku nacionalnu vrstu.

"Nadam se da izbornik već razmišlja kako ukrotiti Hrvatsku. Vjerujem kako radi na tome da slomi njihovu 4-2-3-1 formaciju. To će biti utakmica u kojoj će se cijela momčad morati boriti i truditi, ali treneri isto imaju jako puno posla u pripremi susreta", rekao je Ijeh za New Telegraph.

Nigeriju očekuju teški ispiti protiv Argentine, Hrvatske i Islanda. Jasno je kako u tako teškoj grupi, svaki kiks smanjuje šanse za prolaz dalje. Iako nema pretjeranog iskustva u nigerijskoj nogometnoj reprezentaciji, Ijeh ističe kako Svjetsko prvenstvo mora poslužiti svim igračima da daju maksimum za svoju zemlju.

"Svjetsko prvenstvo nije zabava i igrači moraju biti motivirani jer predstavljaju svoju zemlju i Nigerijce van domovine. Sve je sada na igračima koji moraju opravdati svoj poziv u nacionalnu vrstu", zaključio je Nigerijac.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!