Nogomet

Harry Kane novi kapetan Engleske, Southgate: "Harry pokazuje iznadprosječne ljudske kvalitete"

Sportnet • utorak, 22.05.2018.
Harry Kane novi kapetan Engleske, Southgate: "Harry pokazuje iznadprosječne ljudske kvalitete"
Foto: EPA

Iako se mislilo kako će izbornik Engleske, Gareth Southgate, kapetansku traku dati Liverpoolovom veznjaku Jordanu Hendersonu, ona je ipak otišla možda i najboljem engleskom igraču, Harryju Kaneu...

PIŠE: Jan Šneler

Dugo se nagađalo tko će biti kapetan Engleske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Iako je tijekom prošlosti, Engleska često imala standardnog kapetana, u posljednje vrijeme, kapetanska traka često se selila. Izbornik Engleske, iako se očekivalo da će kapetan biti Jordan Henderson, odlučio se za Harry Kanea.

"Harry pokazuje iznadprosječne ljudske kvalitete. On je nevjerojatan profesionalac i jedna od najvažnijih stvari za kapetana je da postavlja standarde svaki dan. On postavlja visoke standarde i šalje se odlična poruka momčadi da ima kapetana koji pokazuje da može biti jedan od najboljih na svijetu u kontinuiranom periodu", objavio je Southgate u službenom priopćenju.

Iako nitko ne sumnja u Kaneove kvalitete, pitanje je kako će ovu odluku izbornika prihvatiti ostatak momčadi. Posebno se to tiče Hendersona koji igra poziciju zadnjeg veznog, što je po nekim nepisanim pravilima, idealna pozicija za vođu momčadi i kapetana.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!