Nogomet

Kopić: "Nisam baš siguran da su to bile dvojbene sudačke odluke", Bjelica: "Stavili smo točku na "i""

Petar Jenjić • srijeda, 23.05.2018.
Kopić: "Nisam baš siguran da su to bile dvojbene sudačke odluke", Bjelica: "Stavili smo točku na "i""
Foto: FaH

Nakon završetka finalne utakmice očekivano zadovoljan bio je Nenad Bjelica koji se prije svega zahvalio svojim prethodnicima što su doveli momčad do ove faze natjecanja. S druge strane Željko Kopić kazao je kako je momčad dala sve od sebe i da nije potpuno siguran da su to bile dvojbene sudačke odluke koje su bila na štetu Bijelih...

Nenad Bjelica u Vinkovcima stigao je do drugog trofeja na klupi Dinama, a zagrebačka momčad osvojila je Kup minimalnom pobjedom protiv Hajduka. Nakon utakmice istaknuo je kako najveća zasluga ipak ide njegovim prethodnicima.

"Pripremili smo dobro igrače za ovu utakmicu, ali naši prethodnici su prošli četiri, pet kola i zaslužili to finale. Mi smo stavili točku na "i" i najvažnije je da je Kup osvojen."

"Benković nije bio 100% spreman, nismo ništa htjeli riskirati jer jučer je odradio praktički prvi trening s momčadi. Perić i Rrahmani odigrali su na jako visokom nivou i nismo imali potrebu za promjenama. Htjeli smo osvojiti Kup nakon jako teške sezone za klub. Na kraju smo stigli do dvostruka kruna i svima bih čestitao na titulu, igračima i mojim prethodnicima", nastavio je trener Dinama.

"Kada ne iskoristiš svoje šanse onda to protivnik kazni, ali moram priznati da sam u protekle dvije godine imao dosta nesreće i danas sam morao imati i malo sreće. Kalkulirali smo s izmjenama, računali smo na produžetke. Igrači su stajali dobro, jedino je Hajrović imao malo problema i zato smo ga promijenili."

Već za dva mjeseca Dinamo očekuje početak europske sezone, točnije kvalifikacije za ulazak u Ligu prvaka.

"Za dva mjeseca se može puno, dosta radimo na jačanju momčadi. Većina ove sadašnje ekipe ima svijetlu budućnost u klubu", zaključio je Bjelica.

Željko Kopić generalno je bio zadovoljan izvedbom svoje momčadi, ali očekivano nezadovoljan konačnim rezultatom.

"Generalno mislim da smo odigrali dobru utakmicu i dali sve od sebe. Imali smo dovoljan broj prilika, ali nismo ih iskoristili i čestitam Dinamu na pobjedi. Svi oni koji su istrčali na teren dali su sve od sebe. Presudila je jedna situacija, mi svoje šanse nismo uspjeli iskoristiti."

Osvrnuo se trener Hajduka i na sudačke odluke u prvih 45 minuta kojima je, kako se čini, Hajduk oštećen.

"Nisam baš siguran da su to bile dvojbene odluke, ali to su sudačke odluke u koje se ne bih miješao. Trofej se uvijek traži, ovo je veliki klub. Trenutno ne razmišljam o konstrukciji momčadi za sljedeću sezonu jer smo bili fokusirani na ovu utakmici", zaključio je Kopić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!