Košarka

Cibona potpuno nadigrala Cedevitu i povela u finalnoj seriji

Branimir Korać • četvrtak, 24.05.2018.
Cibona potpuno nadigrala Cedevitu i povela u finalnoj seriji
Foto: FaH

Prva utakmica finala doigravanja Prvenstva Hrvatske za košarkaše pripala je Ciboni koja je potpuno nadigrala Cedevitu u Domu sportova i stigla do glatke pobjede...

Malo tko je mogao očekivati baš ovako laganu pobjedu Cibone protiv Cedevite. Međutim u Domu sportova nije bilo nikakve dvojbe, potpuno su nadigrali Cibosi Cedevitu i u konačnici upisali pobjedu koja je mogla biti i znatno uvjerljivija.

Tijekom susreta Cibona je imala i gotovo 30 poena prednosti, Cedevita je bila potpuno pogubljena i neutralni promatrač teško je mogao pogoditi tko je momčad koja je dominirala u ligaškom dijelu i u ovaj susret ušla kao favorit, a tko se mučio i upisivao neke neočekivane poraze u sezoni.

Još u dvobojima protiv Splita bilo je jasno kako Cedevita nije prava i ne izgleda dobro, ali pripisivalo se to lošem pristupu susretu. U finalu nije bilo mjesta takvom pristupu, on čak i nije bio problematičan koliko je bila problematična Cedevitina loša igra, posebno u obrani. Ako je problem u pristupu u finalu, u Cedeviti se moraju dobro zamisliti bave li se dobrom aktivnosti.

Na krilima velike dvije pobjede protiv Zadra, Cibona je u ovaj susret ušla puna samopouzdanja i posve je zasluženo slavila. Druga i treća četvrtina bile su ključne, Cibona ih je dobila s nevjerojatnih 54:28 i već tada riješila pitanje pobjednika. U zadnjoj dionici Cedevita je smanjila zaostatak i ponadala se da se može potpuno vratiti, ali nije bilo šanse.

Ulazak u utakmicu nije donio neko posebno odvajanje na obje strane, a Cedevita je još u 24. minuti imala vodstvo 29:28. Tu kreću veliki problemi i do kraja prvog poluvremena Cibona se odvaja na dvoznamenkastu razliku.

Ništa se nije promijenilo nabolje za Cedevitu u trećoj dionici, dapače. Cibona je igrala kao u transu, nije bilo slabe karike u Nazorovoj momčadi te su Cibosi na sredini treće dionice imali nestvarnih 66:40.

Već tada bilo je jasno kako ovaj susret može otići samo u jednom smjeru. Cedevita se nije predala, ali zaostatak je bio prevelik, a vremena premalo za neko iznenađenje.

Tri i pol minute prije kraja Cedevita je zaostajala 18 poena da bi u završnici uspjela smanjiti na 92:86. Imala je i napad za dodatno približavanje, ali Markota nije ubacio tricu, Žorić i Bošnjak na drugoj strani bili su precizni i odveli Cibonu do pobjede.

Luka Žorić završio je susret s 24 poena, 11 skokova i pet asistencija, Marko Tomas ubacio je 14 špoena uz po pet skokova i asistencija, a Branislav Ratkovica podijelio je 11 asistencija. Kod Cibone Roko Ukić ubacio je 22 poena, a Džanan Musa 16 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Skelet Ivičić25.05.2018. u 07:50
    Nisam neki fan Cibosa, ali sam zbog Nazora sinoć navija za njih. Ante Ante svi smo za te!
    Skelet Ivičić
  • markoli24.05.2018. u 22:17
    Bravo Cibosi!
    markoli