Košarka

LeBron James i James Harden jednoglasno do prve petorke lige

Branimir Korać • četvrtak, 24.05.2018.
LeBron James i James Harden jednoglasno do prve petorke lige
Foto: EPA

LeBron James, James Harden i Anthony Davis kandidati su za nagradu MVP-a NBA lige. Njih trojica ušli su u najbolju petorku lige i ujedno u finale za izbor MVP-a...

Nije bilo nikakve sumnje niti dvojbe, James Harden i LeBron James glavni su kandidati za MVP-a ove sezone, a naravno da ih nitko nije mogao preskočiti niti u izboru za najbolju petorku lige. Jedino njih dvojica sa svim glasovima ušli su u prvu petorku.

Društvo im pravi Anthony Davis koji je bio drugi po broju glasova, odnosno dobio ih je 96 od 100 mogućih za ulazak u prvu petorku.

Njima su se u petorci pridružili Damian Lillard sa 71 glasom i Kevin Durant sa 63 glasa za prvu petorku. Lillardu je to prvi ulazak u najbolju petorku lige, a ujedno je tek treći igrač Portlanda kojem je to uspjelo. prije njega u najbolju petorku birani su samo Clyde Drexler i Bill Walton.

U drugoj petorci našlo se mjesta za LaMarcusa Aldridgea, Giannisa Antetokounmpa, DeMara DeRozana, Joela Embiida i Russella Westbrooka.

Treću petorku čine Jimmy Butler, Stephen Curry, Paul George, Victor Oladipo i Karl-Anthony Towns.

Osim njih glasove su još dobili Chris Paul (Houston), Rudy Gobert (Utah), Kyrie Irving (Boston), Ben Simmons (Philadelphia), Al Horford (Boston), Nikola Jokić (Denver), Andre Drummond (Detroit), Clint Capela (Houston), Draymond Green (Golden State), Kyle Lowry (Toronto), Steven Adams (Oklahoma City), Donovan Mitchell (Utah), Klay Thompson (Golden State), Trevor Ariza (Houston), DeMarcus Cousins (New Orleans), Dwight Howard (Charlotte), Kevin Love (Cleveland), Kristaps Porzingis (New York).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!