Košarka

Žalgiris glatko slavio u trećem susretu i ušao u polufinale doigravanja

Sportnet • petak, 25.05.2018.
Žalgiris glatko slavio u trećem susretu i ušao u polufinale doigravanja
Foto: EPA

Nakon što je uvjerljivo slavio u prva dva susreta, Žalgiris je današnjom uvjerljivom pobjedom potvrdio prolaz u polufinale doigravanja litavskog prvenstva...

PIŠE: Jan Šneler

Poznat je i posljednji polufinalist litavske LKL lige. U trećoj utakmici četvrtfinala, Žalgiris je uvjerljivo slavio protiv Nevežisa i tako prošao među četiri najbolje momčadi. Za finale će se boriti protiv Lietkabelisa.

Tek je nekoliko uvodnih minuta Nevežis bio ozbiljan protivnik Žalgirisu. Nakon prve četvrtine u vodstvu je ipak bila domaća momčad. Ipak, vodstvo nije bilo veliko. Žalgiris je prvih 10 minuta završio rezultatom 21:19. Nisu se gosti predavali te su i u drugoj dionici pokušali što je duže moguće, zadržati se u igri, međutim protivnik je bio prejak.

Na odmor se otišlo s prednošću 48:34 i postalo je prilično jasno kako Žalgiris tu prednost neće ispustiti. S vremenom je prednost sve više rasla, bilo je na trenutku i 20 koševa prednosti, a domaći su se na kraju zadovoljili pobjedom 84:69.

S obzirom na to da je trener Žalgirisa Šarunas Jasikevičius dosta rotirao, niti jedan igrač nije se previše istaknuo. Napomenimo kako je Brandon Davies postigao 13 koševa uz tri upisana skoka, dok je Arturas Milaknis dodao 12 poena uz tri skoka i dvije asistencije. Kod gostiju, koji su praktički igrali sa sedam igrača, najbolji je bio Gintautas Matulis koji je postigao 21 poen. Hrvatski košarkaš u dresu Nevežisa, Mauro Veljačić, odigrao je svega dvije minute bez postignutog koša. Nažalost, za samo dvije minute igre, Veljačić je napravio tri prekršaja i dva puta izgubio loptu.

Litavska LKL liga, doigravanje, četvrtfinale, 3. utakmica:
Žalgiris - Nevežis 84:69
Žalgiris pobijedio u seriji s 3:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!