Tenis

Hrvati u finalu: Marach i Pavić protiv Dodiga i Rama za slavlje u Ženevi

Sportnet • petak, 25.05.2018.
Hrvati u finalu: Marach i Pavić protiv Dodiga i Rama za slavlje u Ženevi
Foto: FaH

Lijepe vijesti za hrvatski tenis stižu iz Ženeve gdje su na ATP turniru u parovima dva hrvatska tenisača sa svojim parom, izborila finale...

PIŠE: Jan Šneler

Kao što i priliči prvim i drugim nositeljima, Mate Pavić i Oliver Marach igrat će u finalu protiv Ivana Dodiga i Rajeeva Rama. Ono što svakako može veseliti hrvatske tenisače jest činjenica kako ćemo sigurno imati pobjednika u konkurenciji parova.

Kao što to rade već duže vremena, Marach i Pavić su prilično rutinski prošli svoj meč. Protiv Roberta Lindstedta i Andreja Vasilevskog, austrijsko-hrvatskom paru trebalo je tek 70 minuta. Prvi set bio je melem za oči. Čak tri puta oduzimali su Marach i Pavić servis protivnicima i potpuno kontrolirali cijeli tijek seta. Veliko vodstvo prosuti se nije moglo te su na kraju Marach i Pavić slavili sa 6:1.

Drugi set nije bio toliko lagan kao prvi, mada su ponovno Marach i Pavić pokazali kako su kvalitetniji par. Imali su šest break prilika, no niti jednu nisu uspjeli iskoristiti. Najveća šansa bila je kod drugog gema kada su imali 15:40, no Lindstedt i Vasilevski uspjeli su se obraniti. U tie-breaku ipak šanse nisu imali. Austrijsko-hrvatski par brzo je napravio dva mini breaka i poveo s 4:0. Iako su se protivnici pokušali vratiti, Marach i Pavić nisu dopuštali nikakve neizvjesnosti i slavili u 13. igri sa 7:2.

Nakon što su Steve Johnson i Sam Querrey u prošlom kolu izbacili Dominica Inglota i Franka Škugora, Dodig je, u paru s Ramom, osvetio poraz hrvatskog tenisača. Bilo je jasno, kada su dobri serveri u pitanju, kako će meč biti neizvjestan. Ipak, pri vodstvu 6:5, Dodig i Ram imali su 15:40 i čak tri set lopte. Nažalost, nisu ih uspjeli iskoristiti te se ušlo u 13. igru.

Tu je bilo svega, nekoliko breakova i ponovnih rebreakova, no uspješniji su bili Dodig i Ram. Pri neriješenom rezultatu, 9:9, američko-hrvatski par došao je do još jednog mini breaka i konačno dobrim servisom osvojio prvi set.

U drugom dijelu meča, posao je bio još teži. Ponovno Dodig i Ram ne koriste 15:40 pri prvom gemu i osveta dolazi pet gemova kasnije. Johnson i Querrey koriste priliku i dolaze do vodstva 4:2. Ipak, fantastičnim povratkom Dodig i Ram prvo vraćaju break, da bi u devetom gemu, ponovno oduzeli servis protivnicima i praktički prelomili meč. Sigurnim servisom dolaze do slavlja 6:4.

ATP Ženeva, parovi (m), polufinale:
Dodig/Ram (2) - Johnson/Querrey 7:6(9) 6:4
Marach/Pavić (1) - Lindstedt/Vasilevski 6:1 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!