Liga prvaka, nokaut faza, Finale, 26.05.2018, 20:45 h, Kijev, Olimpijski stadion
Suci: Milorad Mažić (Srbija)
Real Madrid
Real Madrid
Karim Benzema 51'
Gareth Bale 64', 84'
3:1(0:0) Liverpool
Sadio Mane 55'
Liverpool

VIDEO: Real Madrid obranio titulu, Loris Karius pomogao nevjerojatnim pogreškama!

Branimir Korać • subota, 26.05.2018.
VIDEO: Real Madrid obranio titulu, Loris Karius pomogao nevjerojatnim pogreškama!
Foto: EPA

Madridski Real obranio je naslov osvajača Lige prvaka! U finalu u Kijevu slavio je protiv Liverpoola uz obilatu pomoć Lorisa Kariusa koji je dva gola doslovno poklonio Madriđanima.

Real Madrid
Liverpool
Real Madrid
Liverpool
1
Keylor Navas
2
Daniel Carvajal
(do 37')
5
Raphael Varane
4
Sergio Ramos
12
Marcelo
10
Luka Modrić
14
Casemiro
8
Toni Kroos
22
Isco
(do 61')
9
Karim Benzema
(do 89')
7
Cristiano Ronaldo
Pričuvni igrači
6
Nacho
37'
11
Gareth Bale
61'
20
Marco Asensio
89'
Trener
Zinedine Zidane
1
Loris Karius
66
Trent Alexander-Arnold
6
Dejan Lovren
4
Virgil van Dijk
26
Andrew Robertson
7
James Milner
(do 83')
14
Jordan Henderson
5
Georginio Wijnaldum
11
Mohamed Salah
(do 30')
9
Roberto Firmino
19
Sadio Mane
Pričuvni igrači
20
Adam Lallana
30'
23
Emre Can
83'
 
Trener
Jürgen Klopp

Luka Modrić i Mateo Kovačić još jednom su s Realom osvojili Ligu prvaka! U finalnom dvoboju u Kijevu bili su bolji od Liverpoola s 3:1, a Redsi će danima razmišljati o tome što bi bilo da se nije ozlijedio Mohamed Salah i da Loris Karius nije primio dva gola kakvi se ne primaju niti u našim županijskim ligama.

Redsi su čak i igrali dobro do trenutka kada je Salah morao napustiti igru zbog ozljede, od njegovog izlaska igra Liverpoola se promijenila, Real Madrid počeo je dominirati i dolaziti do pogodaka.

U početku se igralo dosta oprezno i Liverpool je bez većih problema držao Real Madrid podalje od svog gola, dugo nije bilo velikih prilika, a onda se dogodio ključni trenutak broj jedan. Mohamed Salah bio je u borbi sa Sergijom Ramosom, Ramos je lagano imao ruku ispod svoje i u padu je stradalo rame Egipćanina te je nakon nekoliko minuta i sam shvatio da ne može nastaviti igru.

Nakon izlaska Salaha iz igre, Real je preuzeo inicijativu, ali ubrzo je i on ostao bez igrača, morao je travnjak napustiti Daniel Carvajal, a jedina prilika Reala u završnici prvog dijela bila je ona koja je došla nakon udarca glavom Ronalda iz zaleđa, Karius je odbio loptu do Benzeme koji iz sumnjive situacije šalje ju u mrežu. Pogodak nije priznat.

U drugom dijelu Real je sjajno krenuo. Odmah je gredu zatresao Isco, a u 51. minuti Madriđani dolaze u vodstvo. Karius je neshvatljivo išao rukom dodati loptu Van Dijku, metar od njega stajao je Benzema, a Karius ga je pogodio u nogu i lopta se odbila u mrežu.

Liverpool se oporavio od tog šoka i četiri minute kasnije došao do poravnanja. Ubačaj iz kornera išao je na glavu Lovrena koji pronalazi u sredini Sadia Manea, a on iz blizine gura loptu u mrežu.

U 61. minuti u igru ulazi Gareth Bale i samo tri minute kasnije zabija za novo vodstvo Reala. Ovaj put Karius nije mogao previše napraviti, Marcelo je ubacio, a Bale krasnim škaricama zabio.

Najbolju priliku za novi povratak Liverpool je imao u 70. minuti kada Mane sjajno puca s 18 metara, ali vratnica spašava Keylora Navasa.

I onda dolazi nova pogreška Kariusa. U 84. minuti Bale se odlučio za novi udarac, ovaj put s 25 metara, lopta je išla doslovno ravno u Kariusa kojem prolazi kroz ruke i ulazi u mrežu.

Tu je priči bio kraj, Redsi više nisu imali šanse za povratak i Real uz veliku pomoć Kariusa dolazi do titule.

Luka Modrić i Dejan Lovren vrlo dobro odradili su svih 90 minuta dok je Mateo Kovačić ostao na klupi.

Liga prvaka, nokaut faza

finale

Real Madrid3:1Liverpool

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Spoljo26.05.2018. u 23:19
    Kao da sam gledao Pletikosu...
    Spoljo