Nogomet

Izbornik Danske objavio popis od 27 igrača, Nicklas Bendtner i dalje upitan

Jan Šneler • utorak, 29.05.2018.
Izbornik Danske objavio popis od 27 igrača, Nicklas Bendtner i dalje upitan
Foto: EPA

Danski izbornik, Age Hareide, otpisao je osam igrača i smanjio prošireni popis na 27 imena, od kojih će 23 reprezentativaca ići na Svjetsko prvenstvo u Rusiji...

Kako se bliži Svjetsko prvenstvo u Rusiji, tako i reprezentacije polako objavljuju svoje konačne popise. Iako su već neke objavile konačne sastave, jedan od onih koji još razmišlja o tome je izbornik Danske Age Hareide. On je jučer objavio na kojih osam igrača više ne računa, odnosno smanjio popis s inicijalnih 35 na sadašnjih 27.

Iako u tom skraćivanju nema velikih iznenađenja, javnost je šokirala spoznaja da na popisu nema Pierre-Emile Hojbjerga. Mladi 22-godišnji veznjak Southamptona sigurno ima kvalitetu za prvu selekciju danske reprezentacije, međutim izbornik je odlučio kako za njega nema mjesta u njegovoj viziji Danske. Čudna je to odluka, pogotovo kada se zna da je Hojbjerg bio jedan od glavnih igrača Southamptona ove sezone. Iako se klub borio za ostanak u Premierligi, to sasvim sigurno ne bi izborio da mladi Danac nije igrao na visokom nivou.

Također, velike brige izborniku zadaje i trenutno medicinsko stanje napadača Nicklasa Bendtnera. Ovaj 30-godišnji napadač Rosenborga ozlijedio se na subotnjoj utakmici i prilično je neizvjesno hoće li biti spreman za Svjetsko prvenstvo. To bi svakako bio još veći udarac Danskoj, jer premda Bendtnera često navijači podcjenjuju, njegova uloga u reprezentaciji je iznimno važna.

"Mogao bi biti spreman, to je sigurno, međutim to će biti utrka s vremenom", objavio je na Twitteru, šef medicinske službe Rosenborga Haakon Schwabe.

Danska, širi popis od 27 igrača:
Vratari
Kasper Schmeichel (Leicester), Jonas Lossl (Huddersfield), Frederik Ronow (Brondby)
Obrana
Simon Kjaer (Sevilla), Andreas Christensen (Chelsea), Mathias Jorgensen (Huddersfield), Jannik Vestergaard (Borussia Monchengladbach), Andreas Bjelland (Brentford), Henrik Dalsgaard (Brentford), Peter Ankersen (FC Copenhagen), Jens Stryger (Udinese), Jonas Knudsen (Ipswich)
Vezni red
William Kvist (FC Copenhagen), Thomas Delaney (Werder Bremen), Christian Eriksen (Tottenham), Lasse Schone (Ajax), Mike Jensen (Rosenborg), Lukas Lerager (Bordeaux), Michael Krohn-Dehli (Deportivo La Coruna)
Napad
Pione Sisto (Celta Vigo), Martin Braithwaite (Bordeaux), Andreas Cornelius (Atalanta), Viktor Fischer (FC Copenhagen), Yussuf Poulsen (RB Leipzig), Nicolai Jorgensen (Feyenoord), Nicklas Bendtner (Rosenborg), Kasper Dolberg (Ajax)

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!