Tenis

Dimitrov i Carreno Busta eliminirani, Zverev opet u pet setova, Đoković u četvrtom kolu

Mihaela Bradovski • petak, 01.06.2018.
Dimitrov i Carreno Busta eliminirani, Zverev opet u pet setova, Đoković u četvrtom kolu
Foto: EPA

Kiša stvara probleme organizatorima u Roland Garrosu, no odigrano je šest mečeva u singlu kod tenisača. Alexander Zverev dosta se mučio, ali ipak uspio otići do pobjede u pet setova uz spašenu meč loptu protiv Damira Džumhura...

Novak Đoković nakon dugo vremena upisao je pobjedu protiv igrača iz Top 15 svjetskog tenisa. Nakon velike borbe svladao je Roberta Bautistu Aguta koji je u trećem setu imao 5:3 i servis za set, ali Đoković se izvukao i nakon toga otišao do pobjede. Srpski tenisač iskoristio je osam od 19 break prilika te zasluženo slavio. "Bio je to sjajan ispit, morao sam zaslužiti ovu pobjedu. Posljednji set bio je najbolji što sam odigrao u puno vremena, a dobra vijest je da se uopće ne osjećam umorno", istaknuo je Đoković.

Dominic Thiem ispustio je set protiv Mattea Berrettinija, očekivalo se da će lakše slaviti, ali u konačnici najvažnije je da je prošao u četvrto kolo. Berrettini može biti zadovoljan otporom i najboljem rezultatu na Grand Slam turnirima.

Embed from Getty Images

Četvrti nositelj Grigor Dimitrov oprostio se od turnira porazom od Fernanda Verdasca u tri seta. Verdasco je na zemlji izrazito neugodan igrač, a Dimitrov jednako toliko varira u svojim nastupima. Ovdje se još dobro držao u prvom setu koji je izgubio u tie-breaku, ali ostatak meča pripao je Španjolcu. "Fizički sam se osjećao dobro, ali nakon gubitka prvog seta, izgubio sam živce. Bilo se teško oporaviti od toga, ali svejedno imao sam dovoljno vremena", kaže Dimitrov.

Damir Džumhur ima za čim žaliti. Imao je Alexandera Zvereva na konopcima, ali nije iskoristio prilike u četvrtom i petom setu. U četvrtom setu kod 6:5 servirao je za meč, a u petom kod 5:4 propustio meč loptu, drugi nositelj se izvukao i otišao do pobjede. Zverevu je ovo drugi meč u nizu koji je izvukao u pet setova.

Embed from Getty Images

Marco Cecchinato iznenadio je Pabla Carrena Bustu svladavši ga u pet setova. Carreno Busta uzeo je prvi set sa 6:2, ali nakon toga Cecchinato uzima naredna tri i prolazi dalje za najbolji rezultat na Grand Slam turnirima.

Najuvjerljiviji bio je Kei Nishikori koji je za dva sata pregazio Gillesa Simona sa 6:3, 6:1, 6:3. Simon je imao više nego dvostruko više neprisiljenih pogrešaka nego winnera i zasluženo je poražen.

Roland Garros, treće kolo:
Novak Đoković (Srbija, 20) - Roberto Bautista Agut (Španjolska, 13) 6:4, 6:7(6), 7:6(4), 6:2
Dominic Thiem (Austrija, 7) - Matteo Berrettini (Italija) 6:3, 6:7(5), 6:3, 6:2
Fernando Verdasco (Španjolska, 30) - Grigor Dimitrov (Bugarska, 4) 7:6(4), 6:2, 6:4
Alexander Zverev (Njemačka 2) - Damir Džumhur (BiH) 6:2, 3:6, 4:6, 7:6(3), 7:5
Marco Cecchinato (Italija) - Pablo Carreno Busta (Španjolska, 10) 2:6, 7:6(5), 6:3, 6:1
Kei Nishikori (Japan, 19) - Gilles Simon (Francuska) 6:3, 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!