Tenis

Mate Pavić do pobjede i u mješovitim parovima s Dabrowskom

subota, 02.06.2018.
Mate Pavić do pobjede i u mješovitim parovima s Dabrowskom
Foto: EPA

Mate Pavić uspješno je prošao i prvo kolo turnira mješovitih parova gdje igra s Kanađankom Gabrijelom Dabrowskom. Do pobjede je hrvatsko-kanadska kombinacija stigla nakon nešto više od sat vremena igre s 10:7 u produženom tie-breaku...

Prvi nositelji u Roland Garrosu nisu dozvolili iznenađenje na startu turnira. Mate Pavić i Gabriela Dabrowskom upisali su pobjedu u prvom kolu mješovitih parova protiv domaće kombinacije Pauline Parmentier/Gregoire Barrere sa 4:6, 6:3, 10:7.

Hrvatsko-kanadska kombinacija do pobjede je stigla danas nakon što je kiša prekinula jučerašnji meč koji je ukupno trajao nešto više od sat vremena. U sljedećem kolu igrat će protiv para Sestini Hlavačkova/Roger-Vasselin.

Prve i jedine break prilike u cijelom prvom setu iskoristila je francuska kombinacija, povela s 2:1 i do kraja seta održavala stečenu prednost.

Jedan break bio je dovoljan i hrvatsko-kanadskoj kombinaciji koja je povela s 4:1 nakon čega je meč prekinula kiša. U današnjem nastavku Pavić i Dabrowski nastavili su s jako dobrom igrom, a nakon što su zaključili drugi set sa 6:3, u produženom tie-breaku nijednom se nisu našli u zaostatku.

Imali su vodstvo od 3:0 koje je naraslo na 9:4, nakon čega francuska kombinacija spašava tri meč lopte, ali četvrtu ne uspijeva.

Roland Garros, 1. kolo:
Gabriela Dabrowski/Mate Pavić (1) - Pauline Parmentier/Gregoire Barrere 4:6, 6:3, 10:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!