Tenis

Dominacija hrvatskih tenisača u parovima: U polufinalu Pavić i Dabrowski te Dodig i Chan

Jan Šneler • ponedjeljak, 04.06.2018.
Dominacija hrvatskih tenisača u parovima: U polufinalu Pavić i Dabrowski te Dodig i Chan
Foto: EPA

Za točno 59 minuta, Gabriela Dabrowski i Mate Pavić uspješno su preskočili prepreku u četvrtfinalu, dok su Ivan Dodig i Latisha Chan nakon tri seta uspjeli izboriti polufinale Roland Garrosa...

Pobjednici Australian Opena Gabriela Dabrowski i Mate Pavić nastavljaju sa sjajnim igrama. U četvrtfinalnom meču, prvi nositelji uspješno su svladali Demi Schuurs i Matwea Middelkoopa. U drugom meču, Ivan Dodig i Latisha Chan, uspjeli su nakon tri seta slaviti protiv Nicole Melichar i Alexandera Peye.

Dabrowski i Pavić su prilično uvjerljivo došli do slavlja u meču protiv Schuurs i Middelkoopa. Pobjednici Australian Opena u konkurenciji mješovitih parova u prvom setu su već u trećem gemu došli do breaka. Iako su mogli u petom gemu dodatno povećati prednost, Schuurs i Middelkoop su se obranili. Ipak, sigurnim servisom kanadsko-hrvatski par dolazi do slavlja u prvom setu sa 6:4.

U drugom setu, Dabrowski i Pavić bili su još dominantniji. Brzo su došli do dva breaka prednosti i vodili s velikih 5:1. Iako su mogli i ranije završiti meč, u osmom gemu dozvolili su break Schuurs i Middelkoopu te su sigurnim servisom u 10. gemu ipak slavili sa 6:4.

U polufinalu, Dabrowski i Pavić igrat će protiv Katarine Srebotnik i Santiaga Gonzaleza. Meč je na rasporedu u četvrtak a parovi se do sada još nisu susretali.

Chan i Dodig prilično su slabo otvorili prvi set. Nakon uvodnih nekoliko gemova u kojima su oba para bila sigurna, tajvansko-hrvatski par dopušta dva breaka protivnicima koji sa 6:2 dolaze do slavlja u prvom setu. Ipak, drugi nositelji Roland Garrosa uzvratili su udarac u drugom setu. U izrazito napetom i neizvjesnom setu, Chan i Dodig bili su najbolji u najvažnijem trenutku.

Pri vodstvu 4:5, pritisnuli su servis protivnika i došli do 0:40 koje su isprva pretvorili u drugi set. U ključnom trećem setu, koji se igra do 10 poena, Chan i Dodig došli su do brzog mini breaka. Iako u protivnici bili sljedeći na servisu, u ovakvim trenucima prednost od 1:4 izrazito je važna i može biti presudna za daljnji tijek seta.

Upravo se to pokazalo ključnim jer su još jednim mini breakom, Chan i Dodig došli do vodstva 1:5. Nažalost, koncentracije je ponestalo te su Melichar i Peya uspjeli doći do izjednačenja, 6:6 i time se praktički potpuno vratiti u meč. Pravo na grešku više niti jedan par nije imao jer je set već došao u završnu fazu. Chan i Dodig su se ipak uspjeli smiriti te ponovno doći do prednosti od 7:8 i dva servisa s kojim su trebali zaključiti meč.

Konačno, u ključnim trenucima zadržali su mirnoću i s 7:10 okončati meč te se nakon duge borbe plasirati u polufinale Roland Garrosa u kojoj ih očekuju osmi nositelji Anna-Lena Gronenfeld te Robert Farah.

Roland Garros, mješoviti parovi, četvrtfinale:
Dabrowski/Pavić (Kanada/Hrvatska) (1) - Schuurs/Middelkoop (Nizozemska/Nizozemska) 6:4 6:4
Melichar/Peya (SAD/Austrija) - Chan/Dodig (Tajvan/Hrvatska) (2) 6:2 4:6 7:10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!