Košarka

Baskonia na korak do finala, Barcelona griješila u nastavku

Jan Šneler • četvrtak, 07.06.2018.
Baskonia na korak do finala, Barcelona griješila u nastavku
Foto: EPA

U drugoj utakmici polufinala doigravanja španjolske ACB lige, Baskonia je upisala drugu pobjedu te tako došla na korak do finalnog susreta za prvaka Španjolske...

Iako je Barcelona bila u vrlo teškoj situaciji u četvrtfinalnoj seriji u kojoj se morala čupati protiv MoraBanc Andorre, problemi koje imaju u polufinalu nisu nimalo iznenađujući. Baskonia je iznimno jaka momčad, trenutno bolja od Katalonaca, međutim Barcelona može žaliti za lijepom prednosti koju je imala na poluvremenu.

Barcelona je krenula izvrsno. Bio je to potpuno drugačiji početak i puno bolja igra od one koju su pružili u prvom susretu. Momčad koja je prije dva dana izgubila s 25 razlike, je u prvoj četvrtini vodila s velikih 10:24. Pred kraj četvrtine su malo pokvarili taj rezultat, međutim ipak su u drugu dionicu ušli s +8.

U drugoj četvrtini ta prednost je rasla i padala, ali je Barcelona uspjela zadržati Baskoniju i na poluvrijeme otići s lijepih 38:48. Ipak, sve što su gradili dvije četvrtine i uspješno održavali, prosuli su u nastavku susreta. Još je Barcelona imala vodstvo nakon odmora, vodila je i 53:58, no Baskonia u posljednjih deset minuta ulazi s prednošću 67:65.

Tu je alarm za paniku već bio upaljen. Nije Baskonia igrala savršenu košarku te se puno mučila, no Barcelona to jednostavno nije znala ili mogla iskoristiti. Trenutak nade javio se u 38. minuti kada su se gosti približili na svega dva koša zaostatka, no to je bilo sve. Baskonia je vrlo pametno igrala do kraja, bila više manje precizna u izvođenju bacanja i s rezultatom 85:79 došla do zaslužene pobjede.

Odličan je bio bivši Cibonin igrač Matt Janning koji je postigao 19 poena uz čak pet ubačenih trica. Kod Barcelone, Adrien Moerman ubacio je 18 koševa uz pet skokova, dok je hrvatski centar Ante Tomić upisao učinak od 12 koševa i pet skokova uz za njega vrlo slabu šutersku večer 5/11.

Treći susret u seriji na rasporedu je za dva dana u Barceloni. U slučaju da Baskonia dođe do pobjede, ona će proći u četvrtfinale. U slučaju pobjede Barcelone, slijedi četvrta utakmica, također u Barceloni.

ACB, doigravanje, polufinale, druga utakmica:
Baskonia - Barcelona 85:79
Baskonia vodi 2:0 u seriji

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!