Tenis

Čilić poklanjao, Del Potro uzimao, Marin bez polufinala Roland Garrosa

Branimir Korać • četvrtak, 07.06.2018.
Čilić poklanjao, Del Potro uzimao, Marin bez polufinala Roland Garrosa
Foto: EPA

Marin Čilić nije uspio izboriti nastup u polufinalu Roland Garrosa. U meču u kojem je dosta griješio, poražen je od Juana Martina del Potra u četiri seta te se tako oprostio od turnira...

Marin Čilić oprostio se od Roland Garrosa porazom od Juana Martina del Potra. Argentinac je jedan od onih igrača s kojima Marin jednostavno ne zna igrati. Ovo im je bio 13. međusobni dvoboj i čak 11. pobjeda Del Potra, a Čilić ga je jedina dva puta svladao vrlo davno, još 2010. godine u Melbourneu te godinu dana kasnije u Montrealu.

Ništa se nije promijenilo niti ove godine u Roland Garrosu, Del Potro je neumoljivo koristio poklone koje je Marin pružao i samo izuzev drugog seta koji je osvojio, Čilić je u ključnim trenucima bio nervozan, poklanjao je poene i na kraju upisao poraz.

Vrlo izvjesno bilo je prvih nekoliko gemova, s obzirom na to da su oba tenisača čvrsto držala vlastiti početni udarac. Posebno se to odnosilo na Del Potra koji je prvi poen na servisu izgubio tek u četvrtom gemu. Pri rezultatu 4:4 pred Čilićem bio je veliki izazov, u gemu od nešto više od 11 minuta spasio je ukupno tri break lopte.

Nakon gotovo jednosatne stanke zbog kiše hrvatski tenisač ponovno se suočio s break šansama protivnika, ali je servis bio taj koji je u ključnim trenucima bio na visokoj razini. Set je otišao do 13. igre u kojoj je pri rezultatu 5:5 ponovno probleme počele stvarati vremenske neprilike.

Tu je meč definitivno prekinut i prebačen za četvrtak. Del Potro je bolje krenuo u nastavak, uzeo ta prva dva poena i set u tie-breaku.

U drugom setu Marin se vratio. U završnici je došao do svog prvog breaka, Del Potro se odmah vratio, ali Čilić je odgovorio novim breakom i ovaj put ipak uspješnim servisom za set.

U tom ritmu krenuo je i u treći set gdje je odmah poveo s breakom i prednost držao sve do 3:1. Nakon toga dolazi do priličnog pada u igri, Del Potro je to objeručke prihvatio i s pet uzastopno osvojenih gemova uzima set sa 6:3.

U četvrtom setu obojica su bili uvjerljivi na svom servisu sve do 5:5 kada Čilić ulazi u probleme. Dopušta Del Potru dolazak na 0:40, spašava prvu break loptu, ali nakon toga Del Potro koristi drugu i rješava pitanje pobjednika. Na servisu za meč Argentinac je bio miran i prošao je u polufinale.

Zadnji put u polufinalu Roland Garrosa Del Potro je bio 2009. godine kada je u maratonskom polufinalu poražen protiv Rogera Federera.

Čilić ima za čim žaliti, griješio je u serijama i meč završio s čak 74 neprisiljene pogreške.

Roland Garros, četvrtfinale:
Juan Martin del Potro (Argentina, 5) - Marin Čilić (Hrvatska, 3) 7:6(5), 5:7, 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • stipest07.06.2018. u 20:33
    ''Zadnji put u polufinalu Roland Garrosa Del Potro je bio 2009. godine kada je na kraju i osvojio turnir u maratonskom finalu protiv Rogera Federera. '' Del Porto ima samo jedan osvojen GS i to je US Open 2009, a ne Roland Garros.
    stipest