Nogomet

Kramarić: "Uvijek dajem sve od sebe", Dalić: "Prvo poluvrijeme nismo bili dobri"

Petar Jenjić • petak, 08.06.2018.
Kramarić: "Uvijek dajem sve od sebe", Dalić: "Prvo poluvrijeme nismo bili dobri"
Foto: FaH

Po završetku utakmice i pobjedi protiv Senegala utakmicu su prokomentirali junak susreta Andrej Kramarić, kao i izbornik Zlatko Dalić koji je istaknuo kako je njegova krivica što je utakmica počela u ranijem terminu što je utjecalo na predstavu Vatrenih na terenu, posebno u prvom poluvremenu...

Andrej Kramarić definitivno je junak današnje pobjede protiv Senegala čime je potvrdio svoje mjesto u prvih 11 na Svjetskom prvenstvu.

"U prvom poluvremenu bilo je teško vrijeme i suh teren pa to nije baš tako dobro izgledao, ali sigurno možemo biti sretni što s ovom pobjedom idemo na Svjetsko prvenstvo. Sigurno će utakmica protiv Nigerije biti drugačija nego što je ova danas. Bit će zanimljivo, dat ćemo sve od sebe i nadam se da ćemo igrati bolje nego smo danas. Iskreno, čak i da ne budemo igrali bolje važno je pobjeđivati."

"Dosta nastupa, ne toliko minuta, tako da sam, neću reći, još nov u reprezentaciji. Dajem sve od sebe i u klubu i u reprezentaciji, to je takva situacija i zadovoljan sam svojim nastupima i golovima. Nadam se da će ih biti još i više", zaključio je Kramarić u razgovoru za HRT.

Izbornik Zlatko Dalić prokomentirao je utakmicu istaknuvši kako je njegova krivica što je prihvatio da dvoboj počne nešto ranije, u nešto težim vremenskim uvjetima.

"Rekao sam da priželjkujem pobjedu i da tako odemo u Rusiju. Odigrali smo dva različita poluvremena, prvo nije bilo dobro, mislim da je vrijeme ubilo utakmicu i tu je moja krivica jer sam prihvatio da igramo u 18 sati što je katastrofa s obzirom na to da u Rusiji igramo u 21 sat. Bilo je prevruće i preteško za igrati, trebali smo igrati kasnije. Kada je palo Sunce igrali smo bolje. Sve u svemu bilo je dobro i hvala navijačima na podršci."

Utakmica protiv Senegala prava je priprema za dvoboj s Nigerijom u Rusiji, toga je svjestan i izbornik.

"Imaju tri brzanca prema naprijed koji uvijek mogu napraviti puno problema. Imaju brzo otvaranje, kontru i polukontru te sam rekao igračima da će igrati blok i iz tog će se bloka brzo otvarati. Naš visoki presing danas nije bio dobar, prvo poluvrijeme bilo je jako teško i nije dobro djelovalo na terenu."

"Imali su strašnu kontru u prvom poluvremenu gdje smo izvisili na dubinskoj lopti na Manea koji je pobjegao. Ostalo je bilo u redu, međutim, u posljednjih pet minuta prvog poluvremena raspali smo se pa su imali tri prilike i to ne smijemo dopustiti, moramo se drugačije postaviti", dodao je Dalić za HRT.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!