Nogomet

VIDEO: Raspucana Srbija, Maroko siguran protiv Estonije

Jan Šneler • subota, 09.06.2018.
VIDEO: Raspucana Srbija, Maroko siguran protiv Estonije
Foto: EPA

U posljednjim prijateljskim susretima prije odlaska na Svjetsko prvenstvo, možda najbolju predstavu pružila je Srbija koja je potpuno demontirala Boliviju...

Nakon što su prije nekoliko dana izgubili od Čilea, reprezentativci Srbije fantastičnom su predstavom nadvisili Boliviju i s puno optimizma dočekuju natjecanje u Rusiji. S druge strane, Maroko je protiv slabašne Estonije pokazao dominantnu igru i upisao novu pobjedu.

Iako su se srpski navijači brinuli zbog napadačkih opcija koje imaju, nakon današnje predstave protiv Bolivije, vjerujemo kako tih briga više nemaju. Briljantno je odigrao Aleksandar Mitrović koji je na današnjoj utakmici postigao čak tri pogotka. Upravo je Mitrović načeo Boliviju već u četvrtoj minuti, da bi 15 minuta kasnije Adem Ljajić lijepim pogotkom povisio vodstvo.

Nekoliko minuta kasnije, Ljajić dodaje, a Mitrović zabija i Srbija vodi s velikih 3:0. Srbija je poluvrijeme zaključila lijepom akcijom u 42. minuti. Odličan napad Srbije zaključio je Branislav Ivanović novim pogotkom. U drugom dijelu, počasni gol postigli su i Bolivijci. Strijelac je bio Jhasmani Campos. Ipak, svoj treći pogodak postiže Mitrović i u 68. minuti postavlja konačnih 5:1.

U Tallinnu, na Le Coq stadionu, na kojem će se igrati ovogodišnje izdanje UEFA Superkupa, Maroko je svladao Estoniju s 3:1. Izrazito ofenzivni bili su Marokanci u prvom dijelu i puno bolju igru zaključili su s dva pogotka. Prvo je Younes Belhanda u 11. minuti načeo mrežu Estonaca, da bi pogotkom s linije jedanaesterca, Hakim Ziyech donio lijepih 2:0 Maroku.

U drugom dijelu, ritam utakmice pomalo je pao i Estonija je uspjela uhvatiti priključak. Ipak, u 72. minuti, napadač Malage, Youssef En Nesyri, donosi treći pogodak Maroku. Počasni pogodak Estoncima je donio Ats Purje.

Australija je nakon pogotka u sudačkoj nadoknadi uspjela doći do slavlja nad Mađarskom. U vrlo izjednačenom susretu, u kojemu su obje momčadi pokazale određene kvalitete, pogodaka nije bilo sve do same završnice. U 74. minuti, Daniel Arzani je silovito pucao s dvadesetak metara, a vratar Mađarske Denes Dibusz prilično lošom reakcijom skrenuo loptu u mrežu.

Australija je vodila do 88. minute kada Trent Sainsbury katastrofalnom reakcijom donosi izjednačenje Mađarima. Lopta je bila ubačena u šesnaesterac, Sainsbury očito nije vidio da je vratar krenuo po nju te je mirno poslao loptu u vlastitu mrežu. Kao svaki dobri domaćini, Mađari su uzvratili uslugu par minuta kasnije. U sudačkoj nadoknadi, nakon jedne oštre lopte, Tamas Kadar je u pokušaju da izbije loptu, skrenuo ju u vlastiti gol.

Prijateljske utakmice:
Srbija - Bolivija 5:1
Estonija - Maroko 1:3
Mađarska - Australija 1:2

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!