Nogomet

VIDEO: Španjolska jedva do pobjede, a Francuska izvukla remi protiv Amerikanaca

Branimir Korać • nedjelja, 10.06.2018.
VIDEO: Španjolska jedva do pobjede, a Francuska izvukla remi protiv Amerikanaca
Foto: EPA

U večernjim prijateljskim susretima reprezentacija Tunis je prilično namučila Španjolsku, kao i SAD Francusku. Španjolci su na kraju ipak slavili, a Francuzi su se zadovoljili remijem...

Nakon dosta skromnih nastupa u posljednja dva susreta u kojima nije postigla nijedan pogodak, Danska je svladala Meksiko s 2:0 u generalnoj probi uoči puta za Rusiju. U zanimljivom dvoboju Danci su bili opasniji protivnik i na kraju su zasluženo slavili.

Iako je Danska imala više prilika, u prvom dijelu bliže pogotku bili su Meksikanci kada je Andres Guardado pogodio vratnicu iz slobodnog udarca.

U drugom dijelu Danci su postigli dva pogotka i to oba u razmaku od tri minute. U 71. minuti Yussuf Poulsen krasno se oslobodio čuvara i s ruba 16 metara odlično pogodio za vodstvo da bi tri minute kasnije zabio Christian Eriksen koji je pobjegao gostujućoj obrani i mirno svladao Ochou.

U završnici susreta odličnu priliku za smanjenje imao je Chicharito, ali i on je zatresao okvir gola.

Sa zabrinjavajućim nastupima nastavlja Švedska koja je odigrala lošu utakmicu i protiv Peruanaca te se morala zadovoljiti remijem bez pogodaka. Ovo je za Švedsku četvrta uzastopna utakmica bez pobjede, a u tom nizu zabila je samo jedan gol. Peru s druge strane ne zna za poraz od studenog 2016. godine kada ga je svladao Brazil.

Nije briljirala niti Španjolska koja se pošteno namučila protiv Tunisa. Do 84. minute Španjolci nisu mogli do pogotka, a onda je Diego Costa pronašao Iaga Aspasa koji odlično zabija za pobjedu. Bez obzira na poraz, Tunižani mogu biti zadovoljni, pružili su snažan otpor jakom protivniku i pokazali da nisu mačji kašalj.

Francuska se dobro ispromašivala protiv SAD-a i na kraju uspjela spasiti od poraza iako je 34 minute bila u rezultatskom zaostatku.

Pomlađena reprezentacija SAD-a povela je u završnici prvog dijela iz jednog od rijetkih napada, a strijelac je bio Julian Green nakon pogreške Sidibea koji nije dobro uštopao loptu.

Ipak, u 78. minuti Francuska dolazi do poravnanja pogotkom Kyliana Mbappea nakon ubačaja Pavarda s desne strane.

Prijateljske utakmice:
Danska - Meksiko 2:0
Švedska - Peru 0:0
Španjolska - Tunis 1:0
Francuska - SAD 1:1.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!