Nogomet

Lopetegui: "Pobjeda protiv Tunisa daje nam još veća krila"

Petar Jenjić • nedjelja, 10.06.2018.
Lopetegui: "Pobjeda protiv Tunisa daje nam još veća krila"
Foto: EPA

Tešku, minimalnu pobjedu upisala je Španjolska protiv Tunisa u posljednjoj provjeri uoči Svjetskog prvenstva. Kako kaže izbornik Furije Julen Lopetegui, zadovoljan je što je njegova momčad uspjela doći do pobjede unatoč teškoćama...

Španjolska nogometna reprezentacija tek je u završnici prijateljske utakmice protiv Tunisa uspjela doći do pogotka i minimalne pobjede, a kako izbornik Julen Lopetegui ističe, to je bila kao utakmica na Svjetskom prvenstvu.

"Istina je kako je utakmica bila jako teška. Nismo uspostavili željeni ritam u prvom poluvremenu i stalno smo gubili posjed lopte. Bila je to utakmica Svjetskog prvenstva, ali uspjeli smo pobijediti momčad s jako dobrim ritmom, koja je remizirala s Portugalom i devet utakmica zaredom bila bez poraza. Najbolja stvar jest kako je dvoboj bio na visokom nivou, a dobro je jer se na to moramo naviknuti i što smo pobijedili unatoč teškoćama."

"Raspodijelili smo minute onako kako smo željeli, svakom igraču dati barem pokoju minutu tako da u Rusiju stignu u što boljem ritmu. Razumijemo ono što je utakmica nosila, ali isto tako dala nam je još veća krila. Najvažnija stvar jest što nije bilo ozljeda i sada se moramo dobro pripremiti za utakmicu s Portugalom", zaključio je Lopetegui, prenosi Football Espana.

Podsjetimo, Španjolska otvara Svjetsko prvenstvo 15. lipnja protiv Portugala u Sočiju.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!