Tenis

Viktor Galović poražen u finalu kvalifikacija, ali svejedno ide u glavni ždrijeb

Branimir Korać • nedjelja, 10.06.2018.
Viktor Galović poražen u finalu kvalifikacija, ali svejedno ide u glavni ždrijeb
Foto: FaH

Viktor Galović zaustavljen je u drugom kolu kvalifikacija turnira u Stuttgartu. Bolji je bio Amerikanac Denis Kudla koji je slavio u tri seta...

Hrvatski tenisač Viktor Galović unatoč porazu u zadnjem kolu kvalifikacija ide u glavni ždrijeb turnira u Stuttgartu. U zadnjem kolu kvalifikacija porazio ga je Denis Kudla preokretom nakon što je Galović osvojio prvi set.

Kudla se dobro snalazi na travnatoj podlozi, prije tri godine igrao je i u četvrtfinalu Wimbledona gdje je poražen od Marina Čilića, a ovdje mu je Galović pružio dobar otpor.

Prvi set pripao je hrvatskom tenisaču koji je kod 3:3 spasio četiri break lopte i nakon toga odmah došao do breaka te prvog seta sa 6:3.

Dobro je krenuo i u drugi set, poveo s 4:2, ali nakon toga gubi četiri gema u nizu i Kudla uzima drugi set. I u trećem je Amerikanac bio u boljem ritmu, odmah je došao do break lopte koju nije iskoristio, no onu u gemu iza je i mirno je dovršio posao te izborio prolaz u glavni ždrijeb.

Galović će također biti u glavnom ždrijebu i to kao lucky loser, a protivnik će mu biti Nijemac Maximilian Marterer. Na turniru u Stuttgartu na teren se vraća i Roger Federer koji je kao prvi nositelj slobodan u prvom kolu.

Stuttgart, kvalifikacije:
Denis Kudla (SAD, 4) - Viktor Galović (Hrvatska, 7) 3:6, 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!