Nogomet

VIDEO: Belgija napunila Navasovu mrežu u generalnoj probi uoči Svjetskog prvenstva

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 11.06.2018.
VIDEO: Belgija napunila Navasovu mrežu u generalnoj probi uoči Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Belgija i Kostarika uoči puta u Rusiju susreli su se u Bruxellesu u posljednjoj provjeri uoči početka Svjetskog prvenstva. Belgijci su visoko slavili s 4:1 iako su Kostarikanci bili ti koji su poveli...

Sporiji ulazak u utakmicu, a nakon toga apsolutna dominacija i glatka pobjeda. Belgija je u Bruxellesu pregazila Kostariku s 4:1 i u dobrom raspoloženju putuje na Svjetsko prvenstvo.

U početku to i nije izgledalo tako dobro, Kostarika je čak i povela u 24. minuti lijepim pogotkom Bryana Ruiza nakon loše očišćene opasnosti u 16 metara domaćina. Ruiz je došao do lopte na rubu 16 metara, odlično opalio i zabio za 1:0.

Belgiji je trebalo samo deset minuta za potpuni preokret. U 31. minuti Hazard je uputio loptu prema drugoj vratnici, tu je Dries Mertens pobjegao čuvara i poravnao na 1:1.

Do odlaska na odmor i drugi pogodak Belgije. Mertens je ovaj put prešao u ulogu asistenta, lopta je ponovno došla u peterac gdje je ovaj put bio Romelu Lukaku te imao lagan zadatak.

U nastavku susreta potpuna dominacija Belgije koja postiže još dva pogotka i odnosi visoku pobjedu. Već u petoj minuti drugog dijela Nacer Chadli povratnom loptom na petercu pronašao je Lukakua koji podiže prednost.

Konačnih 4:1 postavio je u 64. minuti Michy Batshuayi još jednim pogotkom iz blizine, ovaj put na dodavanje Lukakua.

Belgijci niti u ovom susretu nisu računali na Vincenta Kompanyja koji se i dalje oporavlja od ozljede.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!