Nogomet

Španjolci pronašli privremeno rješenje, Fernando Hierro vodi reprezentaciju u Rusiji

Branimir Korać • srijeda, 13.06.2018.
Španjolci pronašli privremeno rješenje, Fernando Hierro vodi reprezentaciju u Rusiji
Foto: EPA

Nakon šoka koji je prouzročio prvo potpis ugovora Julena Lopeteguija s Real Madridom, a zatim i smjena Lopeteguija s mjesta izbornika, na klupu Španjolske dolazi Fernando Hierro...

Potvrđeno je - Fernando Hierro novi je izbornik Španjolske. Barem u vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Hierro dolazi s pozicije tehničkog direktora španjolske reprezentacije, a da ironija bude potpuna riječ je o legendi madridskog Reala, kluba zbog kojeg je Julen Lopetegui dobio otkaz samo dan uoči početka Svjetskog prvenstva.

Hierro i Lopetegui dugo su razgovarali uoči pressice u Krasnodaru na kojoj je priopćeno kako izbornik mora napustiti tu funkciju, vjerojatno je i sam Hierro kao tehnički direktor morao priopćiti Lopeteguiju takvu odluku, ali i pokušati shvatiti što je bilo sada već bivšem izborniku reprezentacije kada je dan ranije povukao takav potez.

I dok se Lopetegui sada slobodno može posvetiti Realu, Hierro ulazi u njegove cipele i mora pohvatati konce te prvenstveno nastali šok ublažiti kod igrača. Već je dobar dio njih izrazio podršku Lopeteguiju, a sada će se morati privikavati na nove stvari i to na ovakvom natjecanju.

Hierro od trenerskog iskustva ima jednu sezonu s Carlom Ancelottijem u Realu gdje je bio pomoćni trener te jednu sezonu u Real Oviedu kojeg nije uspio odvesti u Primeru te se povukao.

Na klupi Španjolske ostat će do kraja Svjetskog prvenstva nakon čega će u Savezu krenuti u potragu za dugoročnim rješenjem.

Spominjala su se brojna imena koja bi mogla naslijediti Lopeteguija u Rusiji, međutim svi ti stručnjaci koji su se dokazali u klubovima nisu bili realno rješenje već je bilo za očekivati kako će Savez uzeti nekog iznutra koji je već u reprezentaciji.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!