Nogomet

Hierro: "Težak dan je iza nas, ali igrači znaju zašto i za koga se bore"

Mihaela Bradovski • srijeda, 13.06.2018.
Hierro: "Težak dan je iza nas, ali igrači znaju zašto i za koga se bore"
Foto: EPA

Fernando Hierro dobio je priliku o kojoj nije niti sanjao do danas, vodit će Španjolsku na ovom Svjetskom prvenstvu. Julen Lopetegui dobio je otkaz nakon potpisa ugovora s Realom, a Hierro je odmah uskočio...

Legenda madridskog Reala samo će nastaviti tamo gdje je stao Julen Lopetegui. Momčad se već mjesecima priprema za ovo Svjetsko prvenstvo, sve je poznato i nema smisla išta sada ići mijenjati i komplicirati.

"Ne možete u dva dana promijeniti nešto što je stvarano kroz godine rada. Znamo da je prva utakmica blizu, moramo biti inteligentni i držati se onoga što je napravljeno, nema vremena za nekakve promjene. Sve su to sjajni igrači i s Julenom su se mjesecima pripremali za ovu utakmicu. Znamo da se moramo boriti, niti Portugal, niti Iran, a niti Maroko neće nam ništa pokloniti."

Hierro je već razgovarao s Lopeteguijem nakon što je ovaj dobio otkaz, a i prije pressice predsjednika Saveza proveli su vrijeme u dugačkom razgovoru.

"Predsjednik Saveza dao je svoje viđenje što se dogodilo, a mi moramo biti pozitivni. Naše mišljenje o svemu tome ne vrijedi ništa u ovom trenutku, moramo okrenuti novu stranicu i razmišljati o onome što predstavljamo, a to je španjolski nogomet. Imam čistu glavu i tu moramo krenuti prema naprijed. S Julenom sam razgovarao, nazvao me da se oprostimo, moramo gledati prema naprijed i zaboraviti na ono što se dogodilo. Večeras treniramo, u četvrtak letimo za Soči i tamo imamo prvi trening. Naš cilj je i dalje isti, želimo se boriti za titulu, dvije godine radimo za to. Moramo pokazati zrelost i suočiti se sa stvarnošću."

Privremeni španjolski izbornik i dalje tvrdi kako Španjolska može na vrh te ne mijenja zacrtane ciljeve.

"Da nisam uvjeren kako ćemo osvojiti titulu, ne bih bio ovdje. Ovo je bio težak dan za sve, ali igrači znaju zašto i za koga se bore. Nitko ne sumnja u njih i u ono što mogu pružiti, nitko ne sumnja u njihovu privrženost reprezentaciji. Već sam razgovarao i s igračima i pomoćnim trenerima. Igrači su navikli da treneri dolaze i odlaze, 90 posto ovih igrača poznajem od ranije i reakcija nakon svega je pozitivna."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!