Košarka

Baskonia napravila veliki posao u Madridu i povela u finalnoj seriji

Jan Šneler • srijeda, 13.06.2018.
Baskonia napravila veliki posao u Madridu i povela u finalnoj seriji
Foto: EPA

Prva utakmica finala doigravanja za prvaka Španjolske donijela je iznimno uzbudljiv dvoboj Real Madrida i Baskonije u kojemu je gostujući sastav došao do vodstva...

Iako je prije samog susreta Real Madrid bio veliki favorit, Baskonia je pokazala kako nakon Barcelone, u planu ima i rušenje Reala. Aktualni europski prvak nije najbolje odradio današnji susret te ih čeka izuzetno teška druga utakmica u kojoj će pritisak biti vrlo jak.

Prva četvrtina bila je vrlo izjednačena i šuterski najslabija. Obrane su bile dobre, napadi slabi i prvu dionicu Baskonia je dobila rezultatom 17:19. U drugoj četvrtini, gosti najavljuju puno bolju igru. U jednom trenu dolaze do vodstva od sedam razlike (24:31), no do kraja poluvremena ne uspijevaju održati prednost te dopuštaju da Real Madrid uspije na odmor otići s neriješenih 39:39.

Ipak, u trećoj četvrtini Baskonia je praktički napravila najveći korak prema pobjedi. Iako nije tako otpočetka izgledalo jer je Real serijom 7:0, poveo s 50:49, gosti su sjajnom završnicom došli do solidnog vodstva. Nije Real imao rješenja za trice gostiju te je Baskonia u posljednjih 10 minuta ušla vodstvom 58:67.

U samoj završnici, Baskonia ponovno ne uspijeva održati vodstvo te dvije i pol minute do kraja Rudy Fernandez pogađa jedno bacanje i dovodi Real u vodstvo 82:79. Nevjerojatno, ali osim uvodnih 4:0, to je bilo najveće vodstvo Reala u susretu. Činilo se da će domaći ipak na kraju uspjeti doći do slavlja, no završetak je pripao gostima. Vrlo koncentrirano su pogađali slobodna bacanja i tako onemogućili Real da se približi. Na kraju, rezultatom 90:94 Baskonia odnosi pobjedu.

Šuterski raspoložen bio je Luca Vildoza koji je za gostujući sastav postigao 16 poena, dok je Vincent Poirier dodao 13 uz pet skokova. Kod Reala, Jayce Carroll postigao je 20 koševa, dok je Luka Dončić dodao 12 uz šest skokova i četiri asistencije. Ipak, slovenski košarkaš nije se iskazao odličnim šutom. Danas je šutirao slabih 39% (4/13).

Sljedeći susret na rasporedu je za dva dana u Madridu. S obzirom na to da se finalna serija igra na tri dobivene utakmice, jasno je koliki je pritisak na Real Madridu.

ACB, doigravanje, finale, 1. utakmica:
Real Madrid - Baskonia 90:94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!