Vodeni sportovi

Joković uoči Australije: "Dobar test provjere fizičkog stanja i slaganja taktike"

Sportnet • četvrtak, 14.06.2018.
Joković uoči Australije: "Dobar test provjere fizičkog stanja i slaganja taktike"

Uoči odlaska na Super finale Svjetske lige u Budimpešti u Zagrebu se okupila hrvatska vaterpolska reprezentacija. Izbornik Ivica Tucak pozvao je 21 igrača te stručni stožer u sklopu priprema koje se trenutačno održavaju na Bazenima Mladosti...

Nakon reprezentacije Kube Barakudama je kao sparing partner doputovala reprezentacija Australije s kojom na Mladosti igraju službenu prijateljsku utakmicu u petak s početkom u 20 sati, s otvorenim ulazom za sve posjetitelje.

U petak navečer u 20 sati igramo prijateljsku utakmicu s Australijom koja nam je priprema za Svjetsku ligu u Budimpešti i Europsko prvenstvo u Barceloni. Pozivamo vas da dođete u što većem broju, a mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo pobjedu", pozvao je navijače reprezentativac Luka Lončar.

Vaterpolisti putuju u Budimpeštu u nedjelju, a prvu utakmicu Superfinala Svjetske lige igraju u ponedjeljak s reprezentacijom Kazahstana. U utorak igraju protiv Španjolske, a u srijedu s SAD-om. Nakon tih utakmica, s početkom četvrtfinala slijedi knock-out faza natjecanja. Uz već nabrojane, za naslov pobjednika turnira bore se i reprezentacije Australije, Crne Gore, Japana i Mađarske.

"Na Mladosti igramo prijateljsku utakmicu koja će biti otvorena za javnost. To je dobar početak priprema za Europsko prvenstvo u Barceloni koje se igra ovoga ljeta. Prva je ovo priprema i pred odlazak na turnir Svjetske lige koji počinje već u ponedjeljak. S obzirom na to da se sada reprezentacija okupila u punom sastavu bit će to dobar test provjere fizičkog stanja i slaganja taktike, no mislim da je to još uvijek daleko od našeg optimalnog stanja pa se nadam da ćemo utakmicu iskoristiti za uigravanje za ono što tek slijedi" rekao je Maro Joković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!