Rukomet

Kauboji unatoč porazu osigurali plasman na Svjetsko prvenstvo

Jan Šneler • četvrtak, 14.06.2018.
Kauboji unatoč porazu osigurali plasman na Svjetsko prvenstvo
Foto: FaH

Iako su prvi susret dobili glatko s 13 razlike, rukometaši Hrvatske nisu se proslavili igrom na uzvratu u Podgorici. Bez obzira na to, izabranici Line Červara izborili su plasman na Svjetsko prvenstvo...

Nakon sjajne šuterske i obrambene predstave u prvom susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Hrvatske je na uzvratu u Crnoj Gori prikazala potpuno drugačiju igru. Ulaz Hrvatske u utakmicu bio je nonšalantan, na trenutke i sramotan. Ipak, u drugom dijelu, Hrvatska se uspjela skoncentrirati, smoći snage i zaključiti utakmicu s minimalnim porazom.

Prvi dio krenuo je jako loše. Hrvatska nije mogla uspostaviti igru, previše je griješila, a iznimno motivirana Crna Gora sve kažnjavala. Toliko je situacija bila loša da je već u sedmoj minuti pri vodstvu Crne Gore 7:3, izbornik Lino Červar pozvao minutu odmora. Nakratko se situacija popravila, no samo par minuta kasnije, Crnogorci dolaze do velikih 13:6.

Svjesni kako je Hrvatska nedavno protiv Poljske odigrala "utakmicu života" i slavila s nevjerojatnih 14 razlike, nakratko smo se pobojali da bi Crna Gora mogla napraviti slično čudo u Podgorici. Srećom, Crna Gora nema tu kvalitetu, a Hrvatska ipak nije toliko psihološki slaba te je uspjela do poluvremena smanjiti na četiri razlike.

U drugom dijelu, Crnogorci su ponovno nastavili s dobrom igrom, održavali su neko vrijeme tih četiri razlike s poluvremena, no onda smo počeli gledati pravu Hrvatsku. Kauboji su pomalo smanjivali prednost i konačno pred sam kraj susreta došli do prvog vodstva na susretu. Bilo je 26:27.

Iako je rezultat postao sporedan jer je bilo jasno kako Crna Gora nema više nikakve šanse za plasman na svjetsku smotru, Hrvatska nažalost nije uspjela doći do pozitivnog rezultata. U posljednjim trenucima susreta, Crnogorci dolaze do pobjede rezultatom 32:31.

Fantastičan je kod Crnogoraca bio Miloš Vujović s 9 golova, od čega je najvažniji ovaj u posljednjoj minuti za pobjedu. Kod Hrvatske, najbolja su bila krila. Zlatko Horvat postigao je sedam pogodaka, dok se Manuel Štrlek u strijelce upisao šest puta. Četiri pogotka postigao je Luka Cindrić.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, 2. utakmica:
Crna Gora - Hrvatska 32:31 (1. utakmica: 19:32)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!