Košarka

Real sjajnom trećom četvrtinom slavio protiv Baskonije i izjednačio u seriji

Jan Šneler • subota, 16.06.2018.
Real sjajnom trećom četvrtinom slavio protiv Baskonije i izjednačio u seriji
Foto: EPA

Finalna serija španjolske ACB lige bit će iznimno interesantna. Nakon slavlja Baskonije u prvom susretu, Real Madrid u drugoj utakmici uspio je doći do pobjede i vratiti stvari na početak...

Iako su prije samo par dana poraženi na vlastitom terenu od Baskonije, košarkaši Real Madrida uspješno su odradili drugi susret finalne serije. Posebno kvalitetno domaći košarkaši odigrali su treću četvrtinu u kojoj su prelomili rezultat i došli do zaslužene pobjede.

Prva četvrtina po svim parametrima pripala je gostima. Baskonia je igrala bolje, izgledala je vrlo sigurno i u jednom trenutku vodila s 22:33. Prijetio je potpuni kolaps Reala koji bi porazom sveo šanse za naslov na minimum. Ipak, serijom 6:0, domaći uspijevaju smanjiti zaostatak i završiti četvrtinu s prihvatljivih pet koševa zaostatka.

U nastavku susreta, Real ipak uspijeva uhvatiti priključak. Igra je bila sve bolja, počeli su ulaziti i neki teži šutevi što je bilo vidljivo i na rezultatu. Na odmor se otišlo s neriješenih 52:52. Interesantno, kao i u prvoj utakmici, ponovno su momčadi bile izjednačene na poluvremenu.

Ako već povlačimo paralelu s prethodnim srazom, ponovno je utakmica bila odlučena u trećoj četvrtini. Ipak, ovoga puta bolja momčad bio je Real. Katastrofalno su ušli gosti u nastavak susreta i spasa više nije bilo. Nakon gotovo osam minuta igre, rezultat je bio nevjerojatnih 77:57, odnosno rezultat treće četvrtine iznosio je 25:5.

Takvim načinom šanse za iole pozitivan ishod bile su minimalne. Real je nanjušio krv, osjetio kako se utakmica lomi i mirno priveo susret kraju. Vodili su domaći i s više od 20 koševa razlike, no malo opuštanja na samom kraju i povećana rotacija, donijela je prihvatljiviji poraz gostima (98:91).

Najbolji su kod Reala bili Jayce Carroll i Trey Thompkins sa 16 poena, dok je Gustavo Ayon ostvario double-double učinak s 14 poena i 10 skokova. Kod gostiju, Matt Janning postigao je 18 koševa, a Ilimane Diop upisao je 16 poena.

Slijede dva susreta u Vitoriji, 17. i 19. lipnja u kojemu bi Baskonia na svom terenu mogla osvojiti titulu. Ipak, nije nemoguće za očekivati povratak serije u Madrid gdje će se u petom susretu odlučiti o novom prvaku Španjolske.

ACB, finale, 2. utakmica:
Real Madrid - Baskonia 98:91
Serija izjednačena 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!