Nogomet

Hallgrimsson: "Argentina će otići daleko na ovom Prvenstvu"

Petar Jenjić • subota, 16.06.2018.
Hallgrimsson: "Argentina će otići daleko na ovom Prvenstvu"
Foto: FaH

Islanđani su stigli do boda u prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Protiv finalista s prošlog Prvenstva Argentine odigrali su 1:1 i tako s puno samopouzdanja čekaju izazove koji su pred njima...

Island je priredio jako dobru predstavu u Moskvi gdje je uspio osvojiti bod protiv Argentine, u prvoj utakmici skupine D. Definitivno prvo ime utakmice jest islandski vratar Hannes Thor Halldorsson koji je uz obranjen penal Leu Messiju zaustavio još nekoliko odličnih argentinskih pokušaja.

"Odradio sam svoju zadaću, gledao sam puno njegovih penala kao i neke jedanaesterce koje sam ja branio i što bi on mogao očekivati. Ovo je ostvarenje sna, posebno jer sam pomogao momčadi osvojiti bod koji može biti vrlo važan za prolazak skupine. Imao sam dobar osjećaj u koju će stranu pucati."

Izbornik Heimir Hallgrimsson bio je sretan nakon utakmice i prvog boda svoje reprezentacije u povijesti Svjetskih prvenstava, ističući kako vjeruje da će Argentina otići daleko na ovom prvenstvu.

"Ovo je veliki uspjeh Islanda i čvrsto vjerujem kako će Argentina otići daleko na ovom Svjetskom prvenstvu. S obzirom na njihov talent nismo im mogli ostaviti puno prostora, željeli smo slobodan iskoristiti što bolje, ali to je teško kada nemate loptu. Ovo je sjajan rezultat za nas."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!