Nogomet

Sampaoli o Hrvatskoj: "Za svakog protivnika treba imati točno određen plan"

Petar Jenjić • subota, 16.06.2018.
Sampaoli o Hrvatskoj: "Za svakog protivnika treba imati točno određen plan"
Foto: EPA

Argentinski izbornik Jorge Sampaoli osvrnuo se na razočaravajući bod u utakmici protiv Islanda, braneći svog najboljeg igrača Lea Messija koji se u takvoj defenzivi nije uspio posebno istaknuti...

Argentinci nikako nisu mogli biti zadovoljni konačnim rezultatom utakmice s Islandom u kojoj su osvojili tek bod i malo si pokvarili planove uoči nastavka Prvenstva. Najviše lopti u redovima Argentine očekivano je potrošio Leo Messi koji uz promašen penal nije uspio pronaći put do mreže.

"Messi se nalazio u vrlo nezgodnoj situaciji jer je Island igrao jako defenzivno, nije uspijevao pronaći prostor koji mu treba. Ipak, vjerujemo u sebe i znamo da imamo sve potrebno kako bi ostvarili uspjeh", kazao je nakon utakmice argentinski izbornik Jorge Sampaoli.

"Ovo je za nas tek početak", nastavio je Sampaoli: "Naučit ćemo što smo griješili u ovoj utakmici i pronaći snage da to popravimo u sljedećoj. Onaj osjećaj kada dođete pobijediti utakmicu, a ne uspijete, naravno da osjećate frustraciju. Bili smo fokusirani, ali s druge strane Island je bio dobro posložen."

Argentince za pet dana očekuje i dvoboj s Hrvatskom u kojem će morati tražiti sva tri boda.

"Svaka je utakmica drugačija i sada moramo pronaći više varijacija, posebno kada protivnik dolazi blizu gola. Morate imati točno određen plan za svakog protivnika u skupini koja nije nimalo lagana", zaključio je argentinski izbornik.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!