Nogomet

Gareca: "U nogometu je važna realizacija, Danska je to u tome večeras uspjela"

Jan Šneler • subota, 16.06.2018.
Gareca: "U nogometu je važna realizacija, Danska je to u tome večeras uspjela"
Foto: EPA

Vidno razočaran bio je izbornik Perua Ricardo Gareca, svjestan kako si je njegova momčad današnjim porazom vjerojatno zatvorila vrata plasmana u drugi krug...

Iako je Peru bio bolja momčad u današnjem susretu, Danska je pogotkom Yussufa Poulsena došla do slavlja u prvom kolu. Dodatni udarac ambicijama Peruanaca bio je i promašeni jedanaesterac Christiana Cueve u sudačkoj nadoknadi prvoga dijela.

Utakmica je generalno bila ono što smo očekivali. Igrali smo protiv veoma jake momčadi. Utakmica je bila vrlo kompetitivna i obje momčadi igrale su svojim stilom. Ako gledamo s te strane, prema moje mišljenju, odradili smo sve što smo mogli kako bismo osvojili sva tri boda. Nažalost nismo uspjeli. Danska je iskoristila svoje prilike. Moji igrači dali su sve od sebe, ništa im ne mogu zamjeriti. Moram reći da sam jako sretan što sam vidio privrženost i motiv kod svojih igrača. Žao mi je naših navijača koji su prešli dalek put i nažalost svjedočili našem porazu. Šteta, jer zaslužili su vidjeti kako osvajamo barem bod", rekao je Ricardo Gareca.

Peru je doista zaslužio barem bod, iako ne bi bilo nepravedno i da je južnoamerička selekcija osvojila sva tri boda. Ključan trenutak utakmice definitivno je bio promašeni jedanaesterac krajem prvog dijela. Iako bi vodstvo vrlo vjerojatno donijelo dodatni poticaj njegovoj momčadi, Gareca nimalo ne krivi Cuevu.

"Na poluvremenu smo rekli Cuevi da mora nastaviti igrati dobro i smiriti se. On ima karakter, osobnost da zaboravi na ono što se dogodilo. Bio je iznimno aktivan nakon promašaja, pokušavao je sve što je bilo u njegovoj moći. Svi griješimo i poznavajući njega, on je iznimno snažan karakter i sigurno to neće ostaviti traga na njega", dodao je izbornik Perua.

Iako su šanse Perua sada izrazito male, jer im još preostaju dvoboji protiv jake Francuske i vrlo nezgodne Australije, jasno je kako se izbornik ne predaje te vjeruje kako njegova momčad ima razloga za optimizam. Svjestan toga, Gareca ipak ne razmišlja o promjeni sustava jer smatra kako njegova momčad večeras nije bila lošija. Ipak, izbornik Perua istaknuo je jednu važnu karakteristiku nogometne igre.

"Vjerujemo kako ima raznih načina pobjeđivanja i uvijek postoji stil igre koji nas je i doveo na Svjetsko prvenstvo. Moramo nastaviti igrati na naš način, usavršiti ga i popraviti sve nedostatke. Nema smisla sada mijenjati taktički plan. Uvijek se može dogoditi loš dan, poraz, ali moramo nastaviti igrati na naš način i stvari će doći na svoje mjesto. Ne vidim razloga zašto bi išta mijenjali. U nogometu je važna realizacija. Danska je u tome večeras uspjela. Mi smo na trenutke bili odlični, pokazali zajedništvo, brzi protok lopte, no nismo uspjeli. Moramo misliti na Francusku, na sljedeću utakmicu i sljedeće izazove", zaključio je izbornik Perua.

Sljedeći susret Peru će igrati protiv Francuske, 21. lipnja u Jekaterinburgu.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!