Nogomet

Rakitić: "Večeras uživamo, sutra se koncentriramo na Argentinu"

Petar Jenjić • subota, 16.06.2018.
Rakitić: "Večeras uživamo, sutra se koncentriramo na Argentinu"
Foto: FaH

"Radili smo na svim detaljima, sve smo pripremili do kraja", kazao je u prvoj izjavi nakon utakmice Ivan Rakitić koji je odigrao jako dobru utakmicu i bio jedna od najvažnijih karika hrvatske pobjede...

Ivan Rakitić bio je prilično miran u razgovoru za HRT nakon završetka utakmice i pobjede protiv Nigerije. Iako su Vatreni stigli do sva tri boda, pred momčadi Zlatka Dalića i dalje je težak posao, a svjestan je toga i veznjak Barcelone.

"Čestitke svim ljudima, svim navijačima koji su tu došli i bili uz nas, imali smo osjećaj kao da igramo kod kuće. Jasno, bila je teška utakmica, Nigerija je ozbiljna reprezentacija s ozbiljnim igračima, a pogotovo se vidi na ovom Svjetskom prvenstvu kako rezultati mogu biti svakakvi i zbog toga je dodatno važna ova pobjeda."

"Trebamo biti pozitivni, da smo imali prilike, da smo dobro radili do posljednje minute, bili kompaktni i da Subašić ništa nije morao braniti. Naravno da može još bolje, to nam je jasno. Za početak, od 98' nismo dobili prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu, sada jesmo. Svaka čast našem izborniku i stručnom stožeru, radili smo na svim detaljima, sve smo pripremili do kraja. Večeras ćemo malo uživati u pobjedi, a od sutra se koncentriramo na Argentinu."

U drugom kolu grupne faze Hrvatsku će čekati Argentina predvođena Rakitićevim suigračem Leom Messijem.

"Ovo je Svjetsko prvenstvo, tu su najbolji igrači i najbolje reprezentacije te on sam zna da neće biti lako, a toga je bio svjestan i prije. Oni su i dalje favoriti naše skupine, a i cijelog Prvenstva. Utakmica protiv Argentine bit će potpuno drugačija, moramo biti spremni, dati sve od sebe i odigrati što je bolje moguće", dodao je Rakitić u razgovoru za HRT.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!