Nogomet

Hummels: "Meksiko je zasluženo došao do pobjede, a mi smo mu olakšali posao"

Branimir Korać • nedjelja, 17.06.2018.
Hummels: "Meksiko je zasluženo došao do pobjede, a mi smo mu olakšali posao"
Foto: EPA

Meksiko je iznenadio branitelja naslova Njemačku i svladao ga u sjajnom susretu s 1:0. Nakon dvoboja u njemačkom taboru vladalo je veliko razočaranje što i ne čudi s obzirom da su Nijemci svakako očekivali tri boda...

Joachim Löw s Njemačkom je naviknuo na uspjehe, no ovdje je krenuo dosta loše. Poraz u prvom susretu nije nešto što je ulazilo u njemački plan i u narednim dvobojima Nijemci moraju do svih šest bodova.

"Naravno da smo razočarani zbog ovog poraza, nije uobičajena situacija za nas izgubiti prvu utakmicu. Moramo se suočiti s ovom situacijom, turnir je još dugačak i ima vremena za popravak. U prvom poluvremenu nismo igrali dobro, izgubili smo puno lopti i samim time izgubili smo sigurnost u kombinatorici. U drugom dijelu Meksiko se dosta povukao, ali je bio vrlo opasan iz kontranapada. Nedostajalo nam je više agresivnosti i nismo dobivali "druge lopte". Jednostavno nismo igrali dovoljno dobro."

Toni Kroos puno je pretrčao u veznom redu, ali kao i suigrači, nije bio dovoljno konkretan iako je imao dva neugodna pokušaja.

"U prvom dijelu nismo pronalazili način kako zaustaviti Meksikance. Drugo poluvrijeme bilo je bolje, Meksikanci su već bili malo umorniji i ostavili nam više prostora. Imali smo dovoljno dobrih prilika barem za jedan pogodak. Pod pritiskom smo, moramo osvojiti šest bodova u naredne dvije utakmice."

Mats Hummels i Jerome Boateng dosta su se mučili s brzim Meksikancima koji su okomito i često napadali.

"Nije bilo lako. Puno smo lopti izgubili i nismo dobro stajali na terenu. Meksiko je zasluženo došao do pobjede, a mi smo mu olakšali posao. Vjerujem da ćemo se pokazati u boljem svjetlu protiv Južne Koreje i Švedske", tvrdi Hummels.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!