Nogomet

Švedska i Južna Koreja na otvaranju novog dana Svjetskog prvenstva

Petar Jenjić • ponedjeljak, 18.06.2018.
Švedska i Južna Koreja na otvaranju novog dana Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Prva utakmica dana odigrat će se u Nižnji Novgorodu gdje će snage odmjeriti momčadi koje nisu briljirale u pripremnim utakmicama. Ipak, Švedska je u Rusiju stigla na krilima izbacivanja Italije iz dodatnih kvalifikacija, dok će Korejce predvoditi Heung-Min Son koji se još treba dokazati na reprezentativnoj razini na velikim natjecanjima...

Manjak pogodaka u pripremnim utakmicama bio je dio debate u redovima Švedske uoči početka Svjetskog prvenstva. Podsjetimo, upisali su po dva poraza i dva remija uz samo jedan postignut pogodak.

Izbornik Janne Andersson pokušava smiriti strasti, ističući kako je njegova momčad radila na nedostacima.

"Postoji jako puno načina kako postići pogodak i mnogo načina kako igrati. Radili smo malo više na našem napadu posljednjih dana i nadamo se da ćemo sutra raditi i da ćemo postići koji pogodak."

Na posljednja dva velika natjecanja, točnije dva Europska prvenstva, Švedska je loše krenula, ne uspijevajući doći do pobjede. Ipak, očekuje se kako će stvari ići malo drugačije u Rusiji.

"Radili smo jako puno na psihologiji sa savjetnikom Danielom Ekwallom i naučili ono što je važno za nas. Pomoglo nam je da se pripremimo za sutra, osjećamo kako vjerujemo jedni u druge što nas čini još bolje pripremljenim nego je to bio slučaj na ranijim turnirima", dodao je kapetan Švedske Andreas Granqvist.

Očekuje se kako će krenuti s Marcusom Bergom i Olom Toivonenom u napadu, dok bi vezni red trebao držati Sebastian Larsson. Dodatna švedska snaga bit će upravo kapetan Granqvist koji je u paru s Victorom Lindelofom držao zadnju liniju u dodatnim kvalifikacijama protiv Italije.

Niti Južna Koreja nije briljirala u pripremnim utakmicama uoči dolaska na Svjetsko prvenstvo. Upisala je tek jednu pobjedu i to protiv Hondurasa prije nešto manje od mjesec dana. Nakon toga uslijedili su porazi od Bosne i Hercegovine i Senegala te remi bez pogodaka protiv Bolivije.

Očekuje se kako će utakmici prisustvovati tridesetak tisuća švedskih navijača što ne bi trebalo omesti Korejce, barem ako je suditi prema riječima izbornika Tae-Yong Shina.

"Naši igrači imaju jako veliko iskustvo igranja na velikim pozornicama diljem svijeta. Iako dolaze možda iz Švedske o njima volimo razmišljati kao korejskim navijačima koji navijaju za nas."

Optimističan uoči prve utakmice na Svjetskom prvenstvu jest i kapetan Sung-Yueng Ki. Vjeruje kako će njegovo veliko iskustvo i iskustvo njegovih suigrača biti od velikog značaja.

"Kada bi gledali samo iskustvo, mi smo ispred švedskih igrača. Nisam siguran koliko je njihovih igrača već nastupilo na Svjetskom prvenstvu, ali kod nas je mnogo. Potpuno smo to spremni iskoristiti sutra kada istrčimo na teren."

Uz očekivanog Heung-Min Sona u igri prema naprijed očekuje se nastup Shin-Wook Kima, dok će upravo kapetan Ki biti jedan od veznih igrača. Zbog ozljede neće nastupiti Chang-Hoon Kwon koji će zbog Ahilove tetive propustiti cijelo Prvenstvo.

Utakmica između Švedske i Južne Koreje igra se s početkom u 14 sati na stadionu u Nižnji Novgorodu, a vodit će ju Joel Aguilar iz Salvadora.

SP 2018., skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Njemačka0:1Meksiko
Švedska1:0Južna Koreja
1Švedska 35:2+36
2Meksiko 33:4-16
3Južna Koreja 33:303
4Njemačka 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!