Nogomet

Mandžukić: "Šutim i radim, ne zamaram se postizanjem pogodaka nego pobjedama"

hns.family • ponedjeljak, 18.06.2018.
Mandžukić: "Šutim i radim, ne zamaram se postizanjem pogodaka nego pobjedama"
Foto: FaH

Nakon uspješno apsolvirane prve prepreke na Svjetskom prvenstvu, Hrvatska se okreće dvoboju protiv Argentine. Jedan od junaka prve utakmice, Mario Manžukić poručio je da Hrvatska može i bolje te prokomentirao što se od njega može očekivati na travnjaku...

I dok su mnogi favoriti u prvim kolima bilježili neuspjehe na Svjetskom prvenstvu, Hrvatska je krenula pobjedom protiv Nigerije: "Važno je startati pobjedom na Svjetskom prvenstvu i sretni smo, ali imamo još dvije utakmice i ne smijemo se previše veseliti. Trebamo se dobro odmoriti za Argentinu, i opet ćemo se dobro pripremiti. Vjerujem u nas, a budemo li svi vjerovali u prolaz i davali sve od sebe, onda će nas nagraditi i sreća, koja je jako važna u nogometu", poručio je jedan od junaka hrvatske pobjede, Mario Mandžukić.

Snaga suparnika

"Naši se suparnici olako shvaćaju, kao da su slabi, a svi su došli na Svjetsko prvenstvo s razlogom i vidjelo se već u prvim danima da nema lakih suparnika. Nigerija je također bila dobra, a mi nismo primili gol. Dobro smo odigrali, kako smo se i dogovorili, a naravno da uvijek može i bolje - tome ćemo težiti", dodao je Mandžo za službene stranice HNS-a.

Ako je po nečemu poznat, onda je to sprema i trud: "Nije klupska sezona na meni ostavila traga, ja šutim i radim, i ne zamaram se postizanjem pogodaka nego pobjedama. Ovisan sam o pobjedama i zanima me jedino pobjeđivati. Mogu pridonijeti momčadi i bez golova, to sam pokazao milijun puta i tako ću nastaviti i dalje. Na terenu me moji suparnici žele pobijediti, a ja im to neću dopustiti."

"Pogledali smo film o Vatrenima '98, i lijepo je prisjetiti se kako je bilo tada, a svaka čast i našim navijačima u Kalinjingradu, sve je bilo puno crveno-bijelih kockica. Čuli smo ih i tijekom dana u hotelu, slušali smo naše pjesme i bilo je sjajno. Stvarno su nam potrebni, moramo biti svi zajedno i tada ćemo, nadam se, nešto i ostvariti", zaključio je hrvatski napadač.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!