Tenis

Vekić se trudila, ali Svitolina ipak bila prejaka

Jan Šneler • utorak, 19.06.2018.
Vekić se trudila, ali Svitolina ipak bila prejaka
Foto: EPA

U prvom kolu WTA turnira u Birminghamu Donna Vekić pokazala je na trenutke dobru igru, no Elina Svitolina ipak je slavila...

Hrvatska tenisačica Donna Vekić ipak nije iznenadila petu tenisačicu svijeta, Elinu Svitolinu. U prvom kolu WTA turnira u Birminghamu, Svitolina je nakon tri seta slavila i prošla dalje.

U prvom setu, Vekić je izgledala prilično loše. Već u drugom gemu, Svitolina je bila na korak do breaka, no hrvatska tenisačica uspjela se obraniti. To joj međutim nije pošlo za rukom u nastavku meča. Oba svoja servisa je izgubila te je Svitolina osvojila prvi set sa 1:6.

U drugom setu, Vekić ipak pokazuje znakove bolje igre. Svitolina je došla do breaka u trećem gemu, no hrvatska tenisačica odličnom igrom uspijeva vratiti izgubljeno. Ne samo to, nego Vekić u osmom gemu još jednom oduzima servis protivnici i uspijeva doći do drugog seta rezultatom 6:3.

Taman kad se činilo da bi se hrvatska tenisačica boljom igrom mogla iskupiti za posrtaj u prvom setu, Svitolina je ponovno došla do breaka. Imala je Vekić još malu šansu u petom gemu, dvije break lopte da vrati izgubljeno, no nije uspjela. Da stvar bude gora, ponovno gubi servis i još jednom dopušta protivnici da sa 1:6 okonča meč.

WTA Birmingham, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska) - Elina Svitolina (Ukrajina, 2) 1:6 6:3 1:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!